Δευτέρα 14/6/2021

Απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα: «Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα, κάτω τα χέρια από το 8ωρο»

Πλήθος κόσμου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα απεργιακές συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά, με θέμα φυσικά τα εργασιακά, αλλά και την κατάσταση στο χώρο της υγείας.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα, κάτω τα χέρια από το 8ωρο», η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, εργατικά σωματεία και συνδικάτα έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα. Ακόμη, μεταξύ των οργανώσεων και των κομμάτων που βρίσκονται στο συλλαλητήριο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 (Τσίπρας, Κουτσούμπας, Τσακαλώτος, Σκουρλέτης, Ξενογιαννακοπούλου, Πολάκης και άλλοι).

Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποιείται και στα Προπύλαια από εργατικά σωματεία, καθώς και οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι διαδηλωτές επίσης θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα.

Λόγω των συγκεντρώσεων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

«Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο. Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση της.

«Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια: Στην κατάργηση  του 8ώρου, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους, στην μεταφορά των εργατικών διαφορών στον ΟΜΕΔ και την ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας, στις παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο (ηλεκτρονική ψηφοφορία, ηλεκτρονικά μητρώα στη διάθεση κυβέρνησης και εργοδοτών)», αναφέρει σε κομμάτι της ανακοίνωσής του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας.

Φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ