Κυριακή 20/6/2021

Εξαδάκτυλος: «Δεν ανοίγουν τώρα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί – Θα περιμένουμε δύο εβδομάδες»

Ανέφερε πώς η βρετανική μετάλλαξη μεταδίδεται εύκολα στα μικρά παιδιά

Τη διαβεβαίωση ότι μέτρα και απαγορεύσεις θα χαλαρώσουν από τις 15 Μαΐου, εφόσον το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, έκανε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ενώ παρέθεσε και τους λόγους που η κυβέρνηση αποφάσισε να μην ανοίξει τους παιδικούς σταθμούς.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Εξαδάκτυλος η απόφαση αυτή πάρθηκε δεδομένου ότι εκεί δεν μπορούν να τηρηθούν μέτρα ασφαλείας και θα πρέπει να δούμε πρώτα πως θα προχωρήσει η κατάσταση.

Παράλληλα λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η βρετανική μετάλλαξη, που είναι η κυρίαρχη μορφή κορωνοιού στην Ελλάδα, μεταδίδεται έντονα στα μικρά παιδιά, αναμένεται να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία προτού παρθεί απόφαση για ένα ενδεχόμενο άνοιγμα.

«Συνήθως περιμένουμε δύο εβδομάδες, θα ανοίξουν τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια την Δευτέρα, θα δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πως θα προχωρούμε αλλά και την αποτίμηση όλων των δραστηριοτήτων μας αυτή την εποχή και μετά να κάνουμε αυτό το άνοιγμα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ