Δευτέρα 14/6/2021

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 44χρονης – Τι αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής της οικογένειας

Δεν βρέθηκαν ευρήματα θρόμβωσης ούτε όμως οξέου εμφράγματος

Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια της 44χρονης από την Θεσσαλονίκη η οποία άφησε την τελευταία της πνοή 13 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca, μίλησε στην εκπομπή LiveNews για τα πρώτα στοιχεία.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Γαλεντέρη, μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί η περίπτωση θρόμβωσης όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τα αίτια που οδήγησαν την 44χρονη στον θάνατο: «Αυτό που μπορέσαμε μέχρι στιγμής να αποκλείσουμε, είναι η περίπτωση της θρόμβωσης. Δεν βρήκαμε να υπάρχει κάποια φρόμβωση στους φλεβώδεις κόλπους του εγκεφάλου, ούτε σε κάποιο φλεβικό μεγάλο στέλεχος του σώματος» δήλωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει να εντοπιστεί ο μηχανισμός που οδήγησε την γυναίκα στον θάνατο.

«Αφού ανακαλύψουμε πώς πέθανε τελικά, τότε θα πρέπει να συγκρίνουμε τα βιβλιογραφικά δεδομένα του εμβολίου και να δούμε αν σχετίζεται ή όχι με αυτό» ανέφερε ο ιατροδικαστής και πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποκλειστεί η σύνδεση του εμβολίου με τον θάνατό της αφού η βρετανική κυβέρνηση έχει καταγράψει παρενέργειες από το σκεύασμα της AstraZeneca όπως οι αρρυθμίες που μπορούν να οδηγήσουν σε θάνατο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη, η ιατροδικαστική εξέταση δεν έδειξε ευρήματα οξέου εμφράγματος.

Δείτε επίσης:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ