Παρασκευή 25/6/2021

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: «Με ποιόν τρόπο θα λειτουργήσουν σινεμά, θέατρα και μουσεία»

Στην χαλάρωση των μέτρων αναφορικά με τις δραστηριότητες του πολιτισμού έκανε αναφορά ο νέος υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

«Ανοίγει επιτέλους ο πολιτισμός. Ανοίγουμε σταδιακά και με μέτρα. Επιτέλους μπαίνουμε σε σειρά και οι αγαπημένες καλοκαιρινές δραστηριότητες μπορούν να υλοποιηθούν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο νέος υφυπουργός εξήγησε ότι το επόμενο ορόσημο είναι η Παρασκευή 14 Μαΐου, όταν ανοίγουν τα μουσεία, με μέτρα και περιορισμούς, αποστάσεις 2 μέτρων μέσα στους χώρους και μάσκες. Μια εβδομάδα μετά ανοίγουν τα θερινά σινεμά με πληρότητα 75% πρόσθεσε, εξηγώντας πως σε αυτήν την περίπτωση, δεν έχει απαγορευτεί η δεύτερη παράσταση μέσα στην ημέρα, αλλά λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 23.00 κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει.

Τέλη Μαΐου οι συναυλίες

Ο κ. Γιατρομανωλάκης σημείωσε ότι από τις 28 Μαΐου σειρά έχουν και τα δημόσια, ανοιχτά θεάματα, όπως οι συναυλίες, με πληρότητα 50% και μόνο με καθήμενους.

«Οι γιατροί έχουν συστήσει να πάμε μόνο σε συναυλίες και θεάματα με καθήμενους και όχι με όρθιους» είπε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ