Μεγάλο θέμα με την αξιοπιστία των self test: Ψευδώς θετικά αποτελέσματα σε Αθήνα, Λαμία, Γιάννενα

Θέμα που μπορεί να υποκρύπτει μεγάλο σκάνδαλο, αλλά σίγουρα ελλοχεύει και μεγάλους κινδύνους για την δημόσια υγεία

Must Read

Το μεσημέρι της Δευτέρας σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας προσήλθαν 10 παιδιά με τους γονείς τους τα οποία είχαν κάνει self test για να πάνε στο σχολείο και είχαν βγει θετικά.

Αμέσως έγιναν rapid test όπως προβλέπεται, αλλά και μοριακά, όπως ζήτησαν οι γονείς και αποδείχτηκε ότι και τα δέκα self test ήταν ψευδώς θετικά αφού τα rapid βγήκαν αρνητικά!

Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα. Την Κυριακή στη Λαμία και κατά τη διαδικασία των δωρεάν rapid test στην οδό Φιλίας, προσήλθαν πολίτες που προηγουμένως είχαν κάνει self test. Όπως ανέφερε το LamiaReport.gr από τα τρία θετικά αποτελέσματα, επιβεβαιώθηκε μόνο το ένα, ενώ από τα 21 θετικά δείγματα rapid, τουλάχιστον τα 6 ήταν με αρνητικό self test.

Αλαλούμ και στα Γιάννενα, καθώς σύμφωνα με το epiruspost.gr, οι μαθητές έκαναν το self test και μετά τον μεγάλο αριθμό θετικών αποτελεσμάτων, οι γονείς άρχισαν να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ. Έγινε επανέλεγχος με rapid test τόσο στην κεντρική πλατεία, όσο και στη μονάδα που λειτουργεί στο στρατόπεδο Βελισσαρίου και ψευδές αποτέλεσμα καταγράφηκε σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις!

Προκύπτει πλέον μείζον θέμα με την αξιοπιστία των self test. Θέμα που μπορεί να υποκρύπτει και μεγάλο σκάνδαλο, αλλά σίγουρα ελλοχεύει και μεγάλους κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This