Δευτέρα 14/6/2021

Υγειονομικός κίνδυνος η ανοησία και η προπέτεια 

Η κατάσταση στην Ελλάδα, από πλευράς διαφάνειας και λογοδοσίας των ανθρώπων που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, είναι αξιοθρήνητη

Οι πολίτες κινδυνεύουν περισσότερο από τους φανατικούς και λιγότερο από τις ασθένειες, τις πανδημίες και κάθε άλλη αναμενόμενη ή απρόβλεπτη κατάσταση. 

Στην Ελλάδα, εδώ και έναν χρόνο, έχουμε όλοι διαπιστώσει ότι υπάρχουν άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά που προτιμούν να πουλήσουν (αντί υλικού αντιτίμου ή απλώς καπρίτσιου) οπαδιλίκι προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση δίχως να υπολογίζουν τον αντίκτυπο των επιλογών τους στο κοινωνικό σύνολο και στον ίδιο τον εαυτό τους.

Ο βομβαρδισμός της κοινής γνώμης με τις απόλυτες και υστερικές απόψεις που αφορούν τα εμβόλια δεν έχει σταματήσει ούτε δευτερόλεπτο. Υπάρχουν «ειδικοί» (κατά περίπτωση πρέπει αυτή η λέξη να γράφεται εντός και άλλοτε εκτός εισαγωγικών) που από την πρώτη στιγμή διαπίστωσαν ότι είναι και σωτήρια και ασφαλή όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια και επίσης υπάρχει μια μερίδα δημοσιολογούντων που τα απορρίπτει όλα ασυζητητί.

Η αλήθεια, φυσικά, δεν είναι οπαδός κάποιας άποψης ούτε έχει συμφέροντα. Απλώς υπάρχει και επιμένει να αποκαλύπτεται, έστω και μετά την πάροδο κάποιου χρόνου.

Χθες, ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού για μετά τον Ιούνιο. Άρα, δεν είναι και τόσο επιθυμητό αυτό το εμβόλιο από την Ε.Ε.

Παρά τη δημοσιοποίηση τούτης της εξέλιξης, η οποία «μιλάει» από μόνη της, υπάρχουν ακόμα φανατικοί υπερασπιστές του εμβολίου της AstraZeneca, οι οποίοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα!

Η κατάσταση στην Ελλάδα, από πλευράς διαφάνειας και λογοδοσίας των ανθρώπων που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης, είναι αξιοθρήνητη. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε άνοες και αμνήμονες, που είναι έτοιμοι να πιστέψουν οτιδήποτε μεταδίδεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί θεαματικές διαψεύσεις πολλών εκ των «εγκύρων» αναλυτών, αλλά ουδείς έχει νιώσει την ανάγκη να απολογηθεί στο κοινό για τις εσφαλμένες πληροφορίες και εκτιμήσεις του.

Μακριά, λοιπόν, από τους φανατικούς. Βλάπτουν σοβαρά την υγεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ