Μία δόση εμβολίου για όσους έχουν νοσήσει με κορωνοϊό

«Πράσινο» από την Εθνική  Επιτροπή Εμβολιασμών

Must Read

Το «πράσινο φως» άναψε η Επιτροπή Εμβολιασμών για χορήγηση μόνο μίας δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στους πολίτες που έχουν ήδη νοσήσει και αναρρώσει.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είπε «ναι» και θα προχωρήσει στη συγκεκριμένη σύσταση την επόμενη εβδομάδα. Με βάση τα δεδομένα που έχει, εντός τριών μηνών υπάρχει καλή ανταπόκριση με μία δόση εμβολίου για τους συγκεκριμένους πολίτες.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν ο εμβολιασμός θα γίνεται ύστερα από 8 ή 12 εβδομάδες από την ανάρρωση. Επίσης, αναμένεται ακόμα μία σύσταση την επόμενη εβδομάδα, η οποία αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών.

Η σχετική συζήτηση έχει ανοίξει, καθώς προχθές η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στο θέμα, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στον εμβολιασμό των ενηλίκων για να δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας. Αναλυτικά στοιχεία γι’ αυτό αναμένεται να έχουμε μετά τα μέσα Ιουλίου. Τότε θα εξεταστεί το σχέδιο για τον εμβολιασμό των ανηλίκων, καθώς θα έχει εγκριθεί και από τον ΕΜΑ τουλάχιστον ένα εμβόλιο για παιδιά. Έτσι, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα τι θα ισχύει επί του θέματος, την ώρα που ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει προαναγγείλει τον εμβολιασμό των μαθητών.

Ήδη, στον Καναδά έχει αρχίσει ο εμβολιασμός ανηλίκων, ενώ και στις ΗΠΑ αναμένεται να συμβεί το ίδιο μετά την έγκριση του FDA. Στη χώρα μας προς το παρόν εμβολιάζονται έφηβοι 16-18 ετών με σοβαρά χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

Πάντως, στην παρούσα φάση δεν κρίνεται αναγκαίος ο εμβολιασμός των υγιών παιδιών 5-18 ετών, καθώς νοσούν ελαφρύτερα, αλλά και από τις έως τώρα μελέτες προκύπτει ότι τα οφέλη από τον εμβολιασμό δεν είναι τόσο μεγάλα όσο εκείνα που αποκομίζουν οι ενήλικοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This