Λινού: «Οι πολίτες να μπορούν επιλέγουν το εμβόλιο που θα κάνουν – Δεν είναι εύχρηστα τα self tests»

Πρέπει να ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού και για τους κάτω των 30 ετών, λέει η καθηγήτρια

Must Read

Την επικείμενη σημερινή ανακοίνωση της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, σχολίασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού λέγοντας: «Η επιτροπή των λοιμοξιολόγων και η κυβέρνηση πιθανόν έχουν περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι τα πράγματα πάνε καλά».

Σε ότι αφορά τον δείκτη θετικότητας, είπε ότι χθες ήταν χαμηλότερος, κάτω από το 4% (3,7%.), ενώ για τους εμβολιασμούς ανέφερε ότι πάμε καλά και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι πλέον είμαστε έξω και έχουμε ελευθερία είναι θετικό».

Σύμφωνα με την κ. Λινού πρέπει να ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού και για τους κάτω των 30 ετών και να τους δοθεί και η δυνατότητα να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν. «Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν το εμβόλιο με βάση αυτό που θα τους πει ο γιατρός τους».

Ερωτώμενη για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, σχολίασε: «Είναι καλύτερο από άποψη πρακτικής και ταχύτητας», ενώ σε ερώτηση για τις έγκυες και τον εμβολιασμό επεσήμανε ότι «στην Αμερική υπάρχει περιορισμός στα εμβόλια για τις έγκυες και τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί».

Συμφωνεί με την παραχώρηση προνομίων στους εμβολιασμένους; «Αυτό είναι σοφό και καλό υπό την δυνατότητα ότι μπορούν όλοι να εμβολιαστούν, διαφορετικά θα δημιουργηθούν ανισότητες», απάντησε η καθηγήτρια.

Τέλος, για μια ακόμη φορά εξέφρασε την αντίθεσή της στα self tests, με αφορμή και τα περιστατικά με τα ψευδή αποτελέσματα που έχουν αναστατώσει πολύ κόσμο: «Δεν είναι εύχρηστα και δεν έχουν επαρκή ευαισθησία ώστε να είναι σίγουρο το αποτέλεσμα, είτε αρνητικό, είτε θετικό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This