Πέμπτη 24/6/2021

Μας την έριξε την «κατραπακιά» ο Μπουρλά! Τρίτη δόση εμβολίου και κάθε χρόνο εμβολιασμός!

Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας για να ξεμπερδέψουμε με την πανδημία

Μιλώντας στα ελληνικά συμμετείχε ο ο ισχυρός άντρας της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και αναφέρθηκε φυσικά στην πανδημία και τον εμβολιασμό.

Από την συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπει το θέμα που απασχολεί τον πλανήτη και δεν είναι άλλο από την απελευθέρωση των πατεντών στα εμβόλια, με τον Μπουρλά να ισχυρίζεται ότι χρειάζονται αρκετά δισεκατομμύρια και 2 με 3 χρόνια για να στηθεί μια απαραίτητη υποδομή, ακόμη και εάν ελευθερώνονταν οι πατέντες. Αναφέρθηκε και στο θέμα της πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλώνοντας: «Για να έχουμε μία εύρωστη φαρμακευτική βιομηχανία πρέπει να έχουμε προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας γιατί δεν υπάρχει τίποτα άλλο από πνευματική ιδιοκτησία».

Για την παραγωγή φαρμάκου που θα αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, αποκάλυψε ότι η Pfizer δουλεύει πάνω σε ουσία που όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, σκοτώνει τον ιό και είναι ασφαλής: «Προς το παρόν όμως είμαι αισιόδοξος, αυτή η ουσία με την οποία πειραματιζόμαστε σκοτώνει in vitro τον ιό, σκοτώνει επίσης τον ιό σε πειραματόζωα, και βοηθάει τον άνθρωπο με προβλήματα στους πνεύμονες και την τραχεία».

Και φυσικά ερχόμενος στα περί εμβολιασμού ο Άλμπερτ Μπουρλά μας έριξε την «καταπακιά»: Το εμβόλιο της Pfizer δίνει ανοσία τουλάχιστον για έξι μήνες και προανήγγειλε και τρίτη δόση εμβολίου μετά από 8 έως και 12 μήνες. Όπως και ότι, ακόμη και μετά την τρίτη δόση, θα έχουμε ετήσιους εμβολιασμούς!

Συμπερασματικά, από όσα είπε και ο Μπουρλά, φαίνεται ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας για να ξεμπερδέψουμε με την πανδημία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ