Κυριακή 13/6/2021

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο αδελφός της γυναίκας του

Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο αδελφός της συζύγου του Σήφη Βαλυράκη, Αθανάσιος Παπαθεοδώρου.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου Εισαγγελικού Λειτουργού, καθώς και κάθε άλλου προανακριτικού υπαλλήλου, που χειρίζεται την υπόθεση για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Σε δήλωσή του, ο κ. Παπαθεοδώρου αναφέρει ότι μετά την κατάθεση και του δεύτερου αυτόπτη μάρτυρα, που μίλησε αρχικά στην εκπομπή «Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, οι δράστες είναι γνωστοί στις Αρχές και έχουν κατονομαστεί. «Παρότι υπάρχουν αυτές οι εξελίξεις, προκλητικά οι αρμόδιες Αρχές βραδυπορούν, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να χάνονται ή να κινδυνεύουν να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά μέσα και στοιχεία», σημείωσε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Οι μαρτυρίες κατοίκων που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο

Υπενθυμίζεται, ότι το «Τούνελ» έφερε στο φως το άγνωστο παρασκήνιο από τη μαρτυρία – «φωτιά» που δρομολόγησε τις εξελίξεις και άνοιξε το δρόμο για την αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση Βαλυράκη.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος μάρτυρας που είχε δει τι συνέβη στη θάλασσα της Ερέτριας το μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιανουαρίου, που έχασε τη ζωή του ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για τις δυσκολίες που συναντά από τότε που αποφάσισε να μιλήσει αλλά και για την ηθική δικαίωση μετά την εμφάνιση και του δεύτερου αυτόπτη μάρτυρα.

«Είμαι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση σε αυτή την κοινωνία, ειδικά με το μαγαζί. Κάθε μέρα ακούω ότι τα έχω πάρει από την οικογένεια Βαλυράκη για να πω όσα είπα. Είμαι τόσα χρόνια στην Ερέτρια, δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα, είμαστε οικογενειάρχες και δεν μπορείτε να φανταστείτε τώρα τελευταία τι περνάω. Με την εμφάνιση και του δεύτερου μάρτυρα που μίλησε στην εκπομπή, ίσως να βρεθεί τώρα ο δράστης. Εγώ τότε έφυγα πριν δω την κατάληξη της λογομαχίας. Αν είχα δει όλο το σκηνικό, όπως και ο δεύτερος μάρτυρας δεν υπήρχε περίπτωση να καθόμουν με σταυρωμένα χέρια. Ίσως είχαμε σώσει και τον άνθρωπο», είχε πει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ