Σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης 18 περιοχές στην Αττική – Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία ο Χαρδαλιάς (video)

Must Read

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία βρέθηκε νωρίτερα σήμερα, Σάββατο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, με σκοπό να πραγματοποιήσει επιτόπια αυτοψία των εργασιών καθαρισμού και προληπτικής απομάκρυνσης εύφλεκτης ύλης που πραγματοποιούνται στην περιοχή. Παράλληλα, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ωρωπού, Γιώργο Γιασημάκη και όλους τους συναρμόδιους τοπικούς φορείς, καθώς και με εθελοντές Πυροσβέστες που συνδράμουν στην περιοχή.

Ο κ. Χαρδαλιάς συνοδευόταν από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου και τον γενικό Διευθυντή Συντονισμού της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβο Θεοδώρου.

«Είναι έκδηλη η αγωνία μας για κάποιες περιοχές. Η κακοκαιρία Μήδεια ανέδειξε τη δυσκολία κάποιων εμπλεκόμενων φορέων να ανταποκριθούν σε βασικές αρμοδιότητες. Προσπαθούμε να επιλύσουμε παθογένειες και αρρυθμίες δεκαετιών μέσα από τις δυνατότητες που μας δίνουν ο Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων και ο Ν. 4662/2020, να κηρύξουμε δηλαδή περιοχές σε κατάσταση επαπειλούμενου κινδύνου» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ προσέθεσε ότι η Ιπποκράτειος Πολιτεία είναι μια από τις 18 περιοχές της Αττικής που τους απασχολούν και τους προβληματίζουν.

«Είναι ώρα να δώσουμε λύσεις, είναι ώρα συνεργασίας»

Μάλιστα, τόνισε ότι μαζί με το Υπουργείο και τον αρμόδιο υφυπουργό, κ. Αμυρά, έχουν ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να συνδράμουν στο έργο των εμπλεκόμενων φορέων στους καθαρισμούς, στη διάνοιξη δασικών δρόμων, στις απαραίτητες συντηρήσεις. «Όλα αυτά αποτελούν το μόνιμο θέμα συζήτησης και θα μου επιτρέψετε να πω, μπαλάκι ευθυνών, μέσα από γραφειοκρατικές διαδικασίες που εδώ και δεκαετίες ταλανίζουν τη χώρα μας. Είναι ώρα να δώσουμε λύσεις, είναι ώρα συνεργασίας, είναι ώρα που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ό,τι μας έχει πληγώσει κι έχει κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές. Ώστε όλοι μαζί, μέσα από συνεργασίες και συνεννόηση, μαζί με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να φέρουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα», σημείωσε, ενώ επέστησε την προσοχή σε όλους τους κατοίκους.

«Είναι ώρα ευθύνης, καθώς η κλιματική αλλαγή δημιουργεί δύσκολες καταστάσεις. Κι εδώ, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία το μήνυμα είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε επαγρύπνηση, σε εγρήγορση – θέλουμε τους πολίτες μαζί μας, μαζί με την Πυροσβεστική και τις εθελοντικές μας ομάδες, να συνδράμουν όλοι στην προσπάθειά μας αυτή», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

18 Δήμοι της Αττικής κηρύχθηκαν σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας

Σημειώνεται, πως στις 10 Μαΐου, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, 18 Δήμοι της Αττικής κηρύχθηκαν σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου οι δημοτικές Αρχές να διευκολυνθούν στο έργο τους και να δρομολογήσουν άμεσα έργα που αφορούν σε μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, ιδίως σε μικτές περιοχές δασών/πόλεων και οικισμών, σύμφωνα και με το Γενικό Σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This