Τετάρτη 16/6/2021

Εξαδάκτυλος: «Η απόφαση της επιτροπής ήταν για δύο τεστ την εβδομάδα στα σχολεία»

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ προφανώς άφησε να εννοηθεί ότι οι… περικοπές ήταν κυβερνητική απόφαση

Με αφορμή τα νέα δεδομένα που ισχύουν από αυτή την εβδομάδα στα σχολεία με τη διενέργεια ενός self test αντί για δύο, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ξεκαθάρισε ότι η θέση και απόφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων ήταν για δύο εβδομαδιαία τεστ, αφήνοντας προφανώς να εννοηθεί ότι οι… περικοπές ήταν κυβερνητική απόφαση.

«Η απόφαση της επιτροπής ήταν για δύο τεστ την εβδομάδα στα σχολεία, ενώ αρχικά έγινε συζήτηση για ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Σε ότι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12:30 που ανεξήγητα συνεχίζει να παραμένει σε ισχύ, σχολίασε ότι «εξετάζεται ο τρόπος για μια μετάβαση σε μια ζωή χωρίς περιορισμούς με ασφάλεια. Σε αυτό το πλαίσιο κάνουμε συνεχώς αναθεωρήσεις», ενώ για την πιθανότητα ενός νέου lockdown τόνισε: «Απευχόμαστε να χρειαστεί να προτείνουμε νέους περιορισμούς, γι αυτό κάνουμε έκκληση στους ανθρώπους να προσέχουν».

Τέλος, ερωτώμενος για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, επεσήμανε ότι τα «εμβόλια αντιμετωπίζουν όλες τις γνωστές μεταλλάξεις έως τώρα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ