Κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά για το «φαγοπότι» με τις απευθείας αναθέσεις της Σοφίας Νικολάου

Ζημιά σε βάρος του δημοσίου άνω των 2,1 εκατ. ευρώ

Must Read

Κρατώντας βαλίτσες γεμάτες με στοιχεία, τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου στην Εισαγγελία του του Αρείου Πάγου.

Μηνυτές είναι ο Παύλος Πολάκης, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος οι οποίοι κατηγορούν τη Σοφία Νικολάου για πρόκληση ζημίας στο Δημόσιο άνω των δύο εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι βουλευτές, η Νικολάου υπέγραψε 28 συμβάσεις για προμήθειες και υπηρεσίες στις φυλακές της χώρας σε εξωφρενικές τιμές και πολύ υψηλότερες ακόμα και από τις τιμές λιανικής.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, η Σοφία Νικολάου ζημίωσε εν γνώσει της το Δημόσιο και προχωρούσε σε «σαλαμοποίηση» των έργων με στόχο να προχωράει σε απευθείας αναθέσεις. Σύμφωνα με την καταγγελία, η γενική γραμματέας «προκειμένου να αποφεύγει σκοπίμως την τήρηση των διατάξεων του ευρωπαϊκού και εθνικού δικαίου οι οποίες εφαρμόζονται απαρέγκλιτα  σε κάθε σύμβαση άνω των 139.000 ευρώ και προβλέπουν διαγωνιστικές διαδικασίες ακόμη και σε επείγουσες περιπτώσεις προέβαινε τεχνηέντως στην κατάτμηση της εκάστοτε σύμβασης, ούτως ώστε να εμφανίζει την εκτιμώμενη αξία εκάστης εξ αυτών μικρότερη του ποσού των 139.000 ευρώ». Με αυτόν τον τρόπο, η Νικολάου προχωρούσε σε απευθείας αναθέσεις κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους βουλευτές, ορισμένες από τις αναθέσεις έγιναν σε εταιρείες που συστάθηκαν δύο μέρες πριν την ανάθεση, ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι εταιρείες δεν σχετίζονταν με το αντικείμενο των συμβάσεων τη στιγμή μάλιστα που οι τιμές τους ήταν πολλαπλάσιες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This