Κάλυμνος-Χαρδαλιάς: «Αν συνεχιστεί η μείωση κρουσμάτων, από Δευτέρα επιστροφή στην κανονικότητα»

Η έκκληση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

Must Read

Τελειώνει όπως όλα δείχνουν το lockdown στην Κάλυμνο, καθώς τα κρούσματα που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες έχουν παρουσιάσει μείωση. «Αν συνεχιστούν τα μειωμένα κρούσματα, τότε πάμε για άνοιγμα πιθανότατα και την ερχόμενη Δευτέρα», είπε με νόημα ο Νίκος Χαρδαλιάς από την Κάλυμνο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς που επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη 20/5 το νησί, έδωσε εμμέσως πλην σαφώς σήμα ανοίγματος μετά από ευρεία σύσκεψη με τοπικούς παράγοντες του νησιού.

«Γιατί οι λόγοι που κλείσαμε είναι συγκεκριμένοι. Εάν οι λόγοι αυτοί επαναληφθούν, αντιλαμβάνεστε ότι είναι θέμα χρόνου να ξανακλείσει το νησί» το ξεκάθαρο μήνυμα του κ. Χαρδαλιά.

Πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Έπαρχου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή, του Δημάρχου Καλυμνίων, Δημήτρη Διακομιχάλη και εκπρόσωπων όλων των συναρμόδιων τοπικών φορέων (Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Νοσοκομείο Καλύμνου κ.α.).

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η επιπλέον στήριξη των υγειονομικών υπηρεσιών της Καλύμνου, η οποία υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων έως τη Δευτέρα 24 Μαΐου.

Έγινε, επίσης, εκτενής αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί, καθώς και αναλυτική ενημέρωση όλων των τοπικών φορέων για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό τους ώστε να επανέλθει η Κάλυμνος στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό.

Αυτή είναι η έκκληση Χαρδαλιά

«Θέλω να ξεκαθαρίσω όμως κάτι: το ότι θα ανοίξουμε, δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Γιατί οι λόγοι που κλείσαμε είναι συγκεκριμένοι. Εάν οι λόγοι αυτοί επαναληφθούν, αντιλαμβάνεστε ότι είναι θέμα χρόνου να ξανακλείσει το νησί. Άρα, κάνω έκκληση-παράκληση σε όσους πραγματικά αγαπούν το νησί -και όλοι αγαπάμε τα νησιά μας και θέλουμε να πάνε όλα καλά στην τουριστική περίοδο – ότι από τη Δευτέρα, αν πάνε όλα καλά, θα πρέπει να είμαστε δυο φορές πιο προσεκτικοί» είπε με νόημα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This