Απ’ άκρη σ’ άκρη στο Καστελόριζο υψώθηκαν 100 λάβαρα της ηρωικής Μεγίστης!

Οι ακρίτες μας κράτησαν ψηλά το επαναστατικό λάβαρο - προσφορά από την «κυριακάτικη δημοκρατία»

Must Read

Με έναν ιδιαίτερο και συμβολικό τρόπο γιόρτασε φέτος το ακριτικό Καστελόριζο τους πολιούχους αγίους του Κωνσταντίνο και Ελένη.

Μπορεί η πανδημία και τα μέτρα προστασίας να μην επέτρεψαν να γίνουν οι λαμπρές και μεγαλοπρεπείς λατρευτικές εκδηλώσεις των προηγούμενων ετών στον ομώνυμο μητροπολιτικό ναό του νησιού, ούτε να γίνει περιφορά της ιερής εικόνας των αγίων, ωστόσο το νησί των λιγοστών κατοίκων με τη μεγάλη ψυχή «ντύθηκε» από τη μία άκρη στην άλλη με το επαναστατικό του λάβαρο, χάρη στην προσφορά σημαιών που έκανε η εφημερίδα «δημοκρατία».

Λίγες μέρες πριν, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Κάλλιστος Διακογεωργίου, ζήτησε, μέσω προσωπικής επιστολής του, από τη «δημοκρατία» να παραχωρηθούν επαναστατικές σημαίες στο νησί που φυλάττει Θερμοπύλες. Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή 18 Απριλίου η «κυριακάτικη δημοκρατία» κυκλοφόρησε στα περίπτερα δίνοντας ως δώρο το λάβαρο της ηρωικής Μεγίστης. «Είναι μια πρόθεση εμψύχωσης για τον πατριωτισμό σε όλους τους κατοίκους του νησιού. Συμβάλλετε με τον τρόπο αυτό και την ευαισθησία που έχετε για το ακριτικό νησί μας», ανέφερε στην επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης.

Το αίτημα ικανοποιήθηκε άμεσα

Το αίτημα ικανοποιήθηκε άμεσα και σε ελάχιστο χρόνο έφθασαν στα χέρια του αντιπεριφερειάρχη 100 σημαίες! Όπως ανέφερε σε δική του επιστολή προς τον κ. Διακογεωργίου ο εκδότης της «δημοκρατίας» Ιωάννης Φιλιππάκης, η προσφορά είναι η ελάχιστη που μπορεί να γίνει «στο νησί-φύλακα της πατρίδας μας, που εδώ και χιλιετίες αποτελεί σημαντική εστία του ελληνισμού και στέκει αγέρωχο απέναντι σε κάθε πρόκληση».

Όπως ανέφερε στη «δημοκρατία» ο κ. Διακογεωργίου, οι σημαίες δόθηκαν από τις γυναίκες του Λυκείου Ελληνίδων του Καστελόριζου σε όλα τα καταστήματα που είναι στο λιμάνι, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και στα σπίτια. «Ο κόσμος ήταν τόσο ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος με τη σημαία την οποία δώσαμε. Μία σημαία δόθηκε και σε ένα πολεμικό πλοίο που βρίσκεται στο νησί και την έχει ανεβασμένη πολύ ψηλά. Ακόμα μία προσφέρθηκε στο νησάκι της Ρω», είπε και κλείνοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ακόμα μία φορά την εφημερίδα «δημοκρατία» για τη σημαντική προσφορά της, που έχει τονώσει το ηθικό των κατοίκων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This