Σαρηγιάννης: «Self-test και καλός καιρός ευθύνονται για την αποκλιμάκωση»

Πότε αναμένεται μεγάλη μείωση στα κρούσματα

Must Read

Βαδίζουμε σε ταχεία αποκλιμάκωση με τα κρούσματα να μειώνονται κάτω από 1.000 την ημέρα, από τις 15 Ιουνίου και μετά, σύμφωνα με όσα προέβλεψε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Βασικοί σύμμαχοι self test και καλός καιρός»

Όπως εκτιμά ο καθηγητής δεν θα φτάσουμε τα 2000 σε εβδομαδιαίο μέσο όρο μέχρι τέλος του Μαΐου. «Από εκεί και πέρα θα είμαστε σε μια ταχεία αποκλιμάκωση . Θα το δούμε και στις ΜΕΘ και στους νεκρούς. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Θα ακολουθήσει και τέταρτο κύμα;

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός 4ου κύματος ο καθηγητής απάντησε πως «αν υπάρξει τέταρτο κύμα θα οφείλεται σε μεταλλάξεις και πλημμελή εφαρμογή μέτρων προστασίας όπως μάσκα και αποστάσεις το καλοκαίρι που χαλαρώνουμε πιο πολύ ενώ ταυτόχρονα θα αναπτύσσονται υποδόρια μεταλλαγμένα στελέχη τα οποία όταν γυρίσουμε στις πόλεις και σε κλειστούς χώρους θα αρχίσουν να αναπτύσσονται».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This