Τετάρτη 4/8/2021

Μετεγγραφές φοιτητών: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς να κάνετε την αίτηση

Διαβάστε αναλυτικά ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Από σήμερα, Δευτέρα 24 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 26 Μαΐου θα μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής/μετακίνησης.

Αυτή η αίτηση αφορά σε ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 79 του ν. 4692/2020 (ΦΕΚ 111 Α΄) και της με αριθμό 148236/Ζ1/30-10-2020 (Β΄ 4806) υπουργικής απόφασης.

Μόλις δύο ημέρες προθεσμία έχουν οι δικαιούχοι για την υποβολή της αίτησής τους. Οι φοιτητές/φοιτήτριες θα πρέπει είτε να έχουν εξαιρετικό λόγο και να θέλουν την μετεγγραφή τους, είτε να καθυστέρησαν και να μην την υπέβαλαν κατά την προηγούμενη περίοδο από 15 έως 23 Δεκεμβρίου 2020.

Μπορούν αίτηση να υποβάλουν και όσοι κατά την προαναφερθείσα περίοδο δεν ολοκλήρωσαν ή δεν ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία (δεν απέστειλαν έγκαιρα τα δικαιολογητικά ή δεν οριστικοποίησαν την ηλεκτρονική αίτηση, ή υπέβαλλαν αίτηση με δικαιολογητικά απευθείας στο πρωτόκολλο του ΥΠΑΙΘ).

Όσα πρέπει να ξέρετε για τις αιτήσεις

  • Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους φοιτητές αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ειδική εφαρμογή https://transfer.it.minedu.gov.gr
  • ή μέσω του αντίστοιχου υπερσυνδέσμου στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς των ιδρυμάτων (username) και (password)

Στην ειδική εφαρμογή των κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών είναι διαθέσιμες οι οδηγίες χρήσης σχετικά με τη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών που τεκμηριώνουν τις ιδιαίτερα σοβαρές και εξαιρετικές περιπτώσεις

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ