ΔΟΜ: Στις δομές φιλοξενίας και όχι στα εμβολιαστικά κέντρα οι εμβολιασμοί των αιτούντων άσυλο

Must Read

Σε μια σημαντική διόρθωση της δήλωσης για «προσέλευση στα γενικά εμβολιαστικά κέντρα» των αιτούντων άσυλο, προχώρησε σήμερα Πέμπτη ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Ειδικότερα, σε χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδας, Τζιανλούκα Ρόκο, ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί θα γίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν για τον γενικό πληθυσμό, πληροφορία που ο διεθνής οργανισμός σήμερα διορθώνει ως «εσφαλμένη». Ως εκ τούτου, με βάση το σχέδιο του ΕΟΔΥ και σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, οι εμβολιασμοί των αιτούντων άσυλο θα πραγματοποιηθούν εντός των ανοιχτών δομών υποδοχής.

Ο ΔΟΜ χαιρετίζει, τέλος, «τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των μεταναστευτικών πληθυσμών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα, καθώς και την πρωτοβουλία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας να συντονίσει εξειδικευμένες ομάδες που θα διεξάγουν τους εμβολιασμούς εντός των ανοιχτών δομών υποδοχής». Τον εμβολιασμό εντός των δομών θα συντονίσει ο ΔΟΜ, ως επίσημος οργανισμός υποστήριξης της διαχείρισης των δομών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This