Παγώνη: «Εάν δεν προσέξουμε, δεν θα βγάλουμε τις μάσκες!»

Τι ανέφερε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ για τον εμβολιασμό των παιδιών

Must Read

Για τη σωστή χρήση της μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων αλλά και τον ερχομό ενός τέταρτου κύματος, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Εάν δεν προσέξουμε θα έχουμε και τέταρτο κύμα κορωνοϊού!»

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στην επιπολαιότητα των νέων κυρίως, αναφορικά με τα πάρτι που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα και τη μη χρήση μάσκας από μία μεγάλη μερίδα κόσμου. «Δεν θα πετάξουμε τις μάσκες, εάν δεν προσέχουμε», είπε η κ. Παγώνη.

Όσο αφορά στα μέτρα στα γυμναστήρια και τη χρήση της διπλής μάσκας, η κ. Παγώνη σχολίασε ότι οι περισσότερες ασκήσεις δε μπορούν να γίνουν με μάσκες. «Εάν οι αποστάσεις ήταν μεγαλύτερες δεν θα χρειαζόταν η μάσκα».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε διεξοδικά στο τείχος ανοσίας, και τόνισε ότι στο «τέλος Ιουνίου θα έχουμε μια σχετική ανοσία ενώ στο τέλος Αυγούστου το ποσοστό ανοσίας θα κυμαίνεται από 75-80%, εάν έχουμε όλες τις ποσότητες εμβολίων».

«Αν συνεχίσουμε να είμαστε με χαμηλά ποσοστά συγκεκριμένες ομάδες τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Οι 60 ετών και άνω πρέπει να εμβολιαστούν», τόνισε η κ. Παγώνη. Η γιατρός εξήγησε ότι το πρόβλημα είναι κάποιες ηλικιακές ομάδες που έχουν χαμηλά ποσοστά σε εμβολιασμούς.

Τι ανέφερε για τον εμβολιασμό των παιδιών

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι «οι παιδίατροι λένε πως πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν από τον Σεπτέμβρη». Ενώ για την τρίτη δόση εμβολίου ανέφερε ότι θα γίνεται περίπου 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό, δηλαδή όσοι εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, θα κάνουν πρώτοι την τρίτη δόση.

Επεσήμανε ότι «οι μεταλλάξεις μέχρι αυτή τη στιγμή είναι αντιμετωπίσιμες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This