Λύνει τη σιωπή της η ψυχολόγος της Καρολάιν: «Τα παιδιά είχαν βάλει ένα πλάνο»

Η ψυχολόγος της 20χρονης μητέρας αναλύει την σχέση του ζευγαριού και ξεκαθαρίζει τα όσα ακούγονται

Must Read

Τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία περιμένει με «κομμένη την ανάσα» να αποδοθεί δικαιοσύνη για την άγρια δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται με στόχο να εντοπιστούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησαν από την ψυχολόγο της νεαρής μητέρας να καταθέσει προκειμένου να ληφθούν υπόψιν στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έρευνα.

Η ψυχολόγος της Καρολάιν, Ελένη Μυλωνοπούλου με τίτλους σπουδών στην Ψυχολογία και την Εγκληματολογία μίλησε στο protothema.gr θέλοντας να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και όλα όσα έχουν ακουστεί για την κατάθεσή της και τη σχέση της με τη νεαρή μητέρα που δολοφονήθηκε μπροστά στο 11 μηνών μωρό της.

Η κα. Μυλωνοπούλου αναφέρει ότι το νεαρό ζευγάρι είχε μια πολύ όμορφη σχέση και ότι ο 32χρονος πιλότος συνόδευε και υποστήριζε τη σύζυγό του: «Μόνο τα καλύτερα έχω να πω γι’ αυτά τα παιδιά. Και για την Καρολάιν που ήταν παιδί. Με ενοχλούν όλα τα σενάρια που βγαίνουν, είναι απάνθρωπα και με στεναχωρούν. Έρχονταν τα παιδιά και έφερναν το μωράκι τους τη Λυδία. Πάντα αγκαλιά. Ο Μπάμπης βιώνει το δικό του δράμα με αξιοπρέπεια και δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει και δεν θα λυγίσει. Ηταν πολύ υποστηρικτικός σύζυγος. Κλήθηκα να καταθέσω την αλήθεια. Η κοπέλα ήταν πολύ μικρή, είχε μια αποβολή και το παιδάκι γεννήθηκε πρόωρα και είχε ενοχές. Το είχε ξεπεράσει. Ο σύζυγος της είχε πάρει το σκυλάκι δώρο. Τα Χριστούγεννα το πήρε και ήταν μωρό. Η Καρολάιν αγαπούσε τα ζώα. Και επειδή έχω και εγώ, της έδινα συμβουλές. Ηταν ένα εξαιρετικό ζευγάρι».

Είχε άγχος για το μωρό της και τις σπουδές της

Μιλώντας για τις ανησυχίες της νεαρής γυναίκας που πρόσφατα κλήθηκε να ανταπεξέλθει σε έναν νέο ρόλο στη ζωή της η ψυχολόγος ανέφερε: «Η ψυχολόγος ξέρει και λέει αυτό που βλέπει. Και η ψυχολόγος βλέπει πίσω από τα χαμόγελα και καταλαβαίνει αν αυτό που βλέπει είναι ψεύτικο. Και κάποια στιγμή στον ψυχολόγο ο άνθρωπος σπάει. Η Καρολάιν δεν είχε τίποτα. Ηταν ένα κοριτσάκι 20 ετών που στο μυαλουδάκι του όλα φαίνονταν βουνό. Είχε ένα μωράκι και είχε αγωνία. Ηταν πολύ καλή μάνα. Το θήλαζε το παιδάκι της, είχε το άγχος να προλάβει να το ταΐσει, να ξεκινήσει και πάλι τη σχολή της που την είχε αφήσει» δήλωσε.

«Μη μιλάς. Δεν ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου»

Η ψυχολόγος αναφέρθηκε στα όνειρα του ζευγαριού να χτίσουν το σπίτι τους στο νέο οικόπεδο το οποίο είχαν σχεδιάσει να αγοράσουν με τον σύζυγό της και ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το σενάριο που ακούστηκε ότι η Καρολάιν ήταν ασφαλισμένη έναντι 1 εκατ. ευρώ: «Χαίρονταν πάρα πολύ. Το έψαχναν μήνες το οικόπεδο. Η Καρολάιν ήταν ευτυχισμένη. Ηταν η χαρά της να φτιάξει το σπίτι της. Και αυτά η Καρολάιν τα έλεγε. Τη συμβούλευα “βρε παιδί μου, μη μιλάς. Πας να φτιάξεις τα νύχια σου. Μη μιλάς. Δεν ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου. Σε κοιτάνε με μισό μάτι”. Αυτός είναι ο κόσμος μας… Κακός. Και αυτό το μίσος και η ζήλια είναι κοινωνικό φαινόμενο. Επίσης κάτι άλλο που θέλω να πω για όσα ακούγονται περί ασφάλειας ζωής. Η Καρολάιν δεν μου είχε αναφέρει ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω από πού προκύπτει αυτό, αλλά είναι ένα ψέμα. Και πρέπει να έχουμε και κοινή λογική. Για να κάνει κάποιος ασφάλεια 1 εκατ. ευρώ, που λένε ότι την έκανε ο πατέρας της, ο πατέρας της είναι ένας άνθρωπος κατάκοιτος, με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η μητέρα της είναι μια αξιέπαινη γυναίκα, που από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα δούλευε και ό,τι έκανε το έκανε με τα χέρια της. Πώς λοιπόν κάνεις μια ασφάλεια 1 εκατ. ευρώ; Πόσο πρέπει να δίνεις τον μήνα; Και γιατί ένα παιδί 20 ετών να κάνει τέτοια ασφάλεια; Αυτό υπερβαίνει τη λογική. Η Καρολάιν δεν μου είχε αναφέρει ποτέ κάτι τέτοιο. Και η Καρολάιν ήταν ένα παιδί που μιλούσε. Ο,τι είχε το έλεγε. Και θα σας πω και κάτι… Ηταν ένα κοριτσάκι έξω καρδιά, που ό,τι είχε το έλεγε. Και πάντα τη συμβούλευα: “Μη μιλάς τόσο πολύ. Μη λες τι κάνεις στη ζωή σου. Ο κόσμος είναι κακός και ζηλεύει… Μη μιλάς. Ζηλεύουν την ευτυχία σου» ανέφερε η ψυχολόγος.

«Τα παιδιά είχαν βάλει ένα πλάνο»

Αναφερόμενη στα σχέδια του ζευγαριού για το μέλλον, η ψυχολόγος μίλησε για το πλάνο του ζευγαριού να συνεχίσει η Καρολάιν τις σπουδές της: «Είχε βάλει ένα πλάνο. Ηθελε να μεγαλώσει το παιδάκι της και να συνεχίσει τη σχολή της. Τα παιδιά είχαν βάλει ένα πλάνο. Γιατί και ο Μπάμπης ήθελε να σπουδάσει. Να τελειώσει τη σχολή της. Είχαν βάλει πλάνο. Να μεγαλώσει το παιδάκι, να κάνουν το σπίτι, και μετά να συνεχίσει τη σχολή της. Ο Μπάμπης ήθελε να τελειώσει τη σχολή της η Καρολάιν. Το ήθελε. Και το είχαμε συζητήσει αυτό. Της είχε πει: “Το παιδί θα μεγαλώσει κι εσύ θα πρέπει να ασχοληθείς με κάτι”. Στο μυαλουδάκι της ήταν όλα χαοτικά σε αυτή την ηλικία, όμως ο Μπάμπης ήταν πολύ υποστηρικτικός. Η Καρολάιν ήταν ένα πολυτάλαντο παιδί. Ηθελε να συνεχίσει τις σπουδές της, να μεγαλώσει το παιδί της και να βάλει ένα πλάνο. Ελεγε τι θα κάνει με το κοριτσάκι, αν θα πάει σε σταθμό, να πάρει μια γυναίκα, και ο Μπάμπης τη στήριζε, της παρείχε τα πάντα».

«Ηταν πολύ δεμένοι, τα συζητούσαμε όλα»

Ενοχλημένη με όλα τα σενάρια που έχουν ακουστεί, η ψυχολόγος διευκρινίζει ότι εάν η Καρολάιν είχε προβλήματα με τον σύζυγό της θα της τα είχε εκμυστηρευτεί: «Ακουσα πράγματα αδιανόητα. Θα σας πω το εξής: Αν ένα ζευγάρι έχει πρόβλημα, η γυναίκα το εμπιστεύεται. Τόσους μήνες που έβλεπα την Καρολάιν θα μου έλεγε αν είχε κάποιο θέμα. Στον ψυχολόγο ξεδιπλώνεις την ψυχή σου. Και αν δεν το κάνεις στη αρχή, αυτό θα φανεί. Λέω σε όλους ότι η κοπέλα δεν είχε πρόβλημα και όλοι αναρωτιούνται. Η κοπέλα αυτή ήταν τόσο αυθόρμητη, ένα παιδί γελαστό. Ενα γλυκύτατο παιδί, που στην ηλικία αυτή αν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα θα μου το έλεγε. Αυτό και μόνο. Ερχονταν μήνες. Αφού το μωρό το έφερναν με το καρότσι στο ιατρείο. Δεν ερχόταν ποτέ μόνη της. Δεν ερχόταν ποτέ μόνος του. Πάντα οι τρεις τους. Ηταν πολύ δεμένοι. Τα συζητούσαμε όλα. Η Καρολάιν αισθανόταν πάρα πολύ καλά. Είχε τη Λυδία που μεγάλωνε, είχε τον Μπάμπη δίπλα της, θα ερχόταν η ώρα που θα έπρεπε να διαχειριστεί τις σπουδές της και οπότε πάλι θα τα βάζαμε σε ένα πρόγραμμα» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η 20χρονη μητέρα την αντιμετώπιζε ως φίλης της:

«Η Καρολάιν ήταν ένα πλάσμα πολυτάλαντο. Της άρεσε πολύ η ζαχαροπλαστική. Της έλεγα: “Λοιπόν, να μάθεις ζαχαροπλαστική, να μας κάνεις γλυκά”. Ημουν η ψυχολόγος της και η φίλη της, γιατί το κοριτσάκι δεν είχε εδώ φίλες. Ηταν όλες οι φίλες της στην Αλόννησο και εδώ ήταν όλη την ημέρα με το παιδί της. Ηταν πολύ καλή μανούλα. Είχε ένα χαμόγελο για όλους. Ηταν ευγενής με όλους. Και ο Μπάμπης. Η κοπέλα ήταν μέσα σε όλα. Μου έλεγε τα πάντα. Πώς γνώρισε τον Μπάμπη… Αν υπήρχε το παραμικρό θα το ήξερα. Και τη Λυδία μέσα στο γραφείο την είχαμε» τόνισε η κα. Μυλωνοπούλου.

Τέλος, η ψυχολόγος μίλησε για όσα έχουν καταγραφεί στο ασυνείδητο του βρέφους: «Οταν μεγαλώσει αυτό το παιδί και διαβάσει κάποια πράγματα. Η μνήμη εξελίσσεται στον ιππόκαμπο. Ο ιππόκαμπος παίρνει την τελική του μορφή γύρω στα 3-4 έτη. Φωτογραφική μνήμη το παιδί δεν έχει. Το ασυνείδητο, όμως, καταγράφει. Και έχει καταγράψει τα πάντα» ανέφερε στο protothema.gr.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This