Σάββατο 31/7/2021

Βατόπουλος: «Δεν θα απαλλαγούμε εύκολα από τη μάσκα»

Πώς σχολιάζει ο καθηγητής τις παρενέργειες των εμβολίων

Για τα μέτρα προστασίας κατά του ιού αλλά και τον εμβολιασμό μίλησε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών.

«Χρήσιμο εργαλείο αυτοπροστασίας η μάσκα»

«Δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη στην απαλλαγή της μάσκας, καθώς είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αυτοπροστασίας που δεν περιορίζει σημαντικά. Σιγά – σιγά θα γίνει και αυτό. Αλλά προς το παρόν, ας έχουμε υπομονή», ανέφερε με νόημα ο κ. Βατόπουλος σημειώνοντας ότι θα εκδοθούν οδηγίες όταν έρθει η ώρα για τη μη χρήση μάσκας μεταξύ των εμβολιασμένων και στους εξωτερικούς χώρους.

«Το καλοκαίρι μπορεί να έχει χτιστεί τείχος ανοσίας»

Για τις παρενέργειες από εμβολιασμούς σχολίασε ότι έτσι κι αλλιώς υπάρχει θνησιμότητα και νοσηρότητα και δεν βοηθάει να συνδέονται αυτομάτως θάνατοι με τους εμβολιασμούς.

«Καθημερινά πραγματοποιούνται 100.000 εμβολιασμοί και πεθαίνουν από διάφορες αιτίες 300 άνθρωποι. Κάποιος θα πάθε έμφραγμα έτσι κι αλλιώς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Περί τα μέσα καλοκαιριού δεν αποκλείεται να έχει χτιστεί στη χώρα μας ένα τείχος ανοσίας έναντι του κορωνοϊού, καθώς κάθε ημέρα γίνονται γύρω στις 100.000 εμβολιασμοί, ενώ πρόσθεσε ότι οι εμβολιασμοί μπορεί να αυξηθούν αλλά πρόκειται για θέμα τεχνικό που σχετίζεται από τις διαθέσιμες δόσεις αλλά και τον αριθμό όσων θα εμβολιαστούν.

«Νωρίς να συζητάμε για εμβολιασμούς σε ηλικίες άνω των 12 ετών»

Για τους εμβολιασμούς σε ανήλικους άνω των 12 τόνισε ότι θα γίνει και αυτό σιγά σιγά αλλά ίσως είναι νωρίς να το συζητάμε στην Ελλάδα. «Ας ολοκληρωθεί (ο εμβολιασμός) στους ενήλικες και βλέπουμε», σημείωσε ο κ. Βατόπουλος και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει φόβος για το εμβόλιο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ