Σάββατο 24/7/2021

Τζανάκης: «Τα περιστατικά θρομβώσεων είναι εξαιρετικά σπάνια»

Όσα ανέφερε ο καθηγητής για την πορεία της πανδημίας

Να μην έχουν αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, κάλεσε τους πολίτες ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ενώ τόνισε πώς τα οφέλη που προκύπτουν από το εμβόλιο είναι περισσότερα από τους κινδύνους.

«Εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις παρενεργειών»

Ο κ. Τζανάκης εξέφρασε την θλίψη του για την άτυχη 44χρονη γυναίκα πέθανε στην Κρήτη μετά από το εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά ανέφερε με νόημα ότι δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος ενδεχόμενες παρενέργειες αφού είναι «εξαιρετικά σπάνιες».

Κάλεσε δε όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση χωρίς πρόβλημα να μην σκέφτονται αν θα κάνουν και την δεύτερη.

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στα ηλικιακά όρια για τους εμβολιασμούς με συγκεκριμένους τύπους εμβολίων, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια και κάτι τέτοιο θα μπορούσαμε να το δούμε όταν κρούσματα θα πέσουν στα 200-300, υπογραμμίζοντας ότι οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους.

Σε ότι αφορά την πορεία της πανδημίας, ο κ. Τζανάκης προέβλεψε ότι για να δούμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων θα πρέπει να περιμένουμε τον επόμενο μήνα, ενώ οι θάνατοι θα συνεχίσουν να κυμαίνονται από 25-40 μέχρι το τέλος του μήνα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ