Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022

Στον «αέρα» η ελληνική σκοποβολή με εξοργιστική απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας!

«Σκοτώνουν» το άθλημα, καθώς αυξάνουν... 1.000% το τίμημα για τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να ασκούνται στα στρατιωτικά πεδία βολής

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Μια πρωτοφανής υπόθεση εξελίσσεται στα σκοπευτήρια που λειτουργούν στα πεδία βολής του Στρατού από τις παραμονές των περασμένων Χριστουγέννων (17/12/2020), αλλά τώρα «ο κόμπος έφτασε στο χτένι». Αιτία μια απόφαση του υπουργείου Άμυνας που, αν εφαρμοστεί, σημαίνει την καταστροφή της ελληνικής σκοποβολής από την 30ή Ιουνίου του τρέχοντος.

Με λίγα λόγια, το ΥΠΕΘΑ εξουσιοδοτεί το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) ώστε να αυξήσει κατά… χίλια τοις εκατό (1000%) το τίμημα που εισπράττει για να επιτρέπει στους Έλληνες πολίτες να ασκούνται στη σκοποβολή εντός στρατιωτικών πεδίων βολής.

Η σκοποβολή απαιτεί χώρους ασφαλείς, απομονωμένους και μακριά από κατοικημένες περιοχές. Η κατασκευή γηπέδων και χώρων άσκησης ποτέ δεν υπήρξε προτεραιότητα για το ελληνικό κράτος. Αντίθετα, ακόμη και οι υποδομές αξίας 11.000.000 ευρώ που κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς του 2004 αφαιρέθηκαν εν μία νυκτί από τη σκοπευτική οικογένεια με τροπολογία… Αυγούστου (από εκείνες που ψηφίζουν τρεις νυσταγμένοι βουλευτές θερινού τμήματος). Έτσι ένα κόσμημα, που θα έδινε πνοή και έσοδα στη χώρα από διοργανώσεις διεθνών αγώνων, έχει μετατραπεί σε πεδίο βολής όπου η εξασκείται Αστυνομία πυροβολώντας με αυτόματα σε κατεστραμμένα αυτοκίνητα…

Ελλείψει χώρων, η σκοπευτική κοινότητα ζήτησε την αρωγή του Στρατού και συμφώνησε να ενοικιάζει τα πεδία βολής του έναντι τριών ευρώ την ώρα για κάθε σύλλογο που τα χρησιμοποιεί. Σημειωτέον ότι η χρήση αυτή γίνεται πάντοτε εκτός στρατιωτικού ωραρίου (απογεύματα και Σαββατοκύριακα). Για το 2019, περίπου 72.000 συμμετοχές αθλητών σκοποβολής έλαβαν χώρα σε αυτά τα πεδία, εξυπηρετώντας το άθλημα και ωφελώντας οικονομικά το υπουργείο Άμυνας.
Σημειώνουμε δε ότι με την έγκριση των αρμοδίων, οι σκοπευτικοί σύλλογοι έχουν προχωρήσει εξ ιδίων πόρων σε βελτιώσεις στα μισθωμένα πεδία βολής ανά την Ελλάδα.

Χωράφια από «χρυσάφι»

Σύμφωνα με δημοσίευμα του bankingnews.gr, το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, παρά τον βαρύγδουπο τίτλο του, δεν έχει καμία σχέση με την Άμυνα. Είναι ένα ταμείο αποστράτων που έχει σκοπό την αύξηση των… μερισμάτων. Κύριο μέλημά του είναι να λειτουργεί σούπερ μάρκετ στα οποία στρατευμένοι Έλληνες πολίτες εργάζονται ως άμισθο προσωπικό, για να έχουν οι συνταξιούχοι των ενόπλων φτηνά ψώνια!

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων στη Θεσσαλονίκη - Επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγού

Με την υπουργική απόφαση του περασμένου Δεκεμβρίου, του δόθηκε η εξουσία να… αυξήσει τα έσοδά του εισπράττοντας τα έσοδα από τη μίσθωση των πεδίων βολής, ακόμη κι αν αυτά δεν ανήκουν στον Στρατό, αλλά σε τρίτους! Φαίνεται όμως ότι η υπερβολική αγάπη για το «ταμείο» βλάπτει σοβαρά το έθνος και την άμυνα. Με αυτή την εξουσία ξεκίνησε το «ταμείο» την εθνική αποστολή να μειώσει την τιμή της φέτας και των χαρτιών υγείας στα στρατιωτικά πρατήρια. Πώς, αναρωτιέστε; Μα είναι απλό: εκβιάζοντας τους Έλληνες πολίτες σκοπευτές!

Από την 30ή Ιουνίου, το κόστος μίσθωσης για τα πεδία βολής θα ανέλθει από τα 3 ευρώ ανά ώρα σε 10 ευρώ για τα σωματεία και 20 ευρώ την ώρα, εφόσον ο ενοικιαστής είναι η Ομοσπονδία Σκοποβολής. Εντάξει θα πείτε, το αντέχουν! Μη βιάζεστε. Το ποσό αυτό αφορά μόνο το «προνόμιο» των Ελλήνων σκοπευτών να εισέρχονται και να προπονούνται σε δημόσια γη που τους ανήκει εν τέλει.

Αν αυτοί οι άνθρωποι «τολμήσουν» να οργανώσουν αγώνα σκοποβολής στον χώρο, τότε θα «τιμωρούνται» με… πρόσθετη επιβάρυνση 1.500 ευρώ ανά αγώνα! Τα ποσά αυξάνονται σε έως και 3.000 ευρώ αναλόγως του χώρου, της κατηγορίας του αγώνα και του αριθμού των συμμετεχόντων. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, το ΤΕΘΑ αξιώνει μόνον από το πεδίο βολής του ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι Αττικής (όπου δραστηριοποιούνται οι περισσότεροι σύλλογοι της Αθήνας) να «τζιράρει» 30.000 ευρώ την ημέρα! Ούτε ξενοδοχείο στην παραλία του Μονακό!

Η σκοποβολή στην Ελλάδα είναι ερασιτεχνική και εξασκείται από μη κερδοσκοπικά αθλητικά σωματεία. Η Ομοσπονδία Σκοποβολής (που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού μέσω της ΓΓΑ) καλλιεργεί το άθλημα, συντηρεί κάποιες εγκαταστάσεις, απασχολεί προπονητές και χρηματοδοτεί εθνικές ομάδες. Αυτή η προσπάθεια έχει αποδώσει αθλητές διεθνούς επιπέδου, όπως είναι οι Κασούμη, Γεωργακόπουλος, Μήτας και βεβαίως η Χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Κιβωτός: «Θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο "φως"» -Έτοιμος να επιστρατεύσει τα... βαφτιστήρια ο ιερέας!

Aκυρώνονται διεθνείς συναντήσεις

Η επιχορήγηση που λαμβάνει η ομοσπονδία φτάνει τα 200.000 ευρώ ετησίως και αρκετά συχνά αναζητούνται χορηγοί για τη στήριξη εθνικών ομάδων και αθλητών. Οπότε, αν η νέα υπουργική απόφαση ισχύσει, αυτομάτως η Ελληνική Σκοποβολή σβήνει! Θα είναι αδύνατο να γίνουν αγώνες, να αναδειχτούν αθλητές και να συνταχθούν εθνικές ομάδες.

Για παράδειγμα, σύλλογος σκοποβολής στην Πελοπόννησο με τη βοήθεια της ομοσπονδίας οργανώνει για το 2022 διεθνή αγώνα σε στρατιωτικό πεδίο βολής. Ηδη δήλωσε ότι εφόσον ισχύσει η απόφαση θα τον ακυρώσει, μη δυνάμενος να αντέξει το κόστος που απαιτεί το ΤΕΘΑ. Το ρεζιλίκι μας θα φτάσει πέρα από τα σύνορα…

Το θέμα θα ήταν ακόμη ένα δείγμα διαχρονικής ασυνεννοησίας μεταξύ κρατικών φορέων, αν δεν περιείχε τον στυγνό εκβιασμό κάποιων που χρησιμοποιούν προνομιακές σχέσεις με το ΥΠΕΘΑ για αλλότριους και εθνικά επιζήμιους σκοπούς. Ας αναλογιστούν αυτοί οι άνθρωποι που κάποτε ορκίστηκαν να υπερασπιστούν την Ελλάδα ότι η σκοποβολή θα έπρεπε να είναι μέλημά τους και όχι να προσπαθούν να τη διαλύσουν ως «οικοπεδοφάγοι» για να απολαύσουν χαμηλότερη τιμή στα αναψυκτικά τους.

Η άμυνα της χώρας δεν στηρίζεται σε αυτούς που ενδιαφέρονται για τα «εφάπαξ» και τα «αναδρομικά», αλλά στους Έλληνες που επανδρώνουν τον Στρατό στον οποίο οι πρώην αυτοί αξιωματικοί προΐσταντο. Και αν χρειαστεί πάλι να πολεμήσουμε, θα νιώθαμε πιο ασφαλείς ανάμεσα σε σκοπευτές που εξασκούνται από το υστέρημά τους, παρά σε δημόσιους υπαλλήλους με στολή, που δεν έχουν αιδώ ώστε να πάψουν να ξεσκίζουν το κουφάρι της χώρας που τους ανέθρεψε…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διδυμότειχο: Άνδρας καταπλακώθηκε από τον φορτωτή που οδηγούσε

Φρικτό θάνατο βρήκε ένας άνδρας στο Διδυμότειχο όταν το μηχάνημε στο οποίο επέβαινε ανετράπη...

Έρευνα ξεκινά η ΕΛΑΣ για τον άγριο ξυλοδαρμό στο 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου – Στο...

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Ελληνική Αστυνομία μετά το περιστατικό άγριας βίας που ήρθε...

Συναγερμός: Εξαφανίστηκε 14χρονη στο Ζεφύρι

Η εξαφάνιση μιας ακόμα ανήλικης απασχολεί εδώ και λίγες ώρες τις αρμόδιες αρχές.Όπως αναφέρει...

Δομή ΑμεΑ στην Θεσσαλονίκη: Το Υπουργείο Εργασίας είχε ανανεώσει για τρία χρόνια το ΔΣ...

Σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με τους αρμόδιους του Υπουργείου Εργασίας προκαλούν όσα έρχονται στο φως...

Το ακούσαμε κι αυτό: Όργωσαν και έσπειραν δημοτικό γήπεδο στην Κρήτη!

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο δήμο Χερσονήσου, όταν άγνωστοι πήγαν...

Ναυπακτία: Απέσπασαν 38.000 ευρώ από ανυποψίαστη γυναίκα

Καθημερινό φαινόμενο τείνουν να γίνουν πλέον τα περιστατικά απάτης. Αυτή τη φορά θύμα ήταν...

Ο Χιώτης «Νώε» και το καφενείο που έγινε η Κιβωτός του

Τα 24 χρόνια της ΜΚΟ στα... νερά της φιλανθρωπίας, πριν πέσει στα «βράχια» των καταγγελιών για βασανιστήρια και κακοποιήσεις

Ανοιχτά αύριο τα καταστήματα – Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Ανοιχτά θα είναι αύριο Κυριακή 27 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την επικράτεια.Σύμφωνα...

Δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων στη Θεσσαλονίκη – Επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγού

Σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, στα...

Τραγωδία στην Εύβοια: Πέθανε ο δασεργάτης που καταπλακώθηκε από δέντρο!

Δεν πρόλαβε καν να φτάσει στο νοσοκομείο της Χαλκίδας με το ασθενοφόρο ο άτυχος...

Κ. Τούτουζας: «Με καρδιακή ανεπάρκεια το 2% από αυτούς που έπαθαν μυοκαρδίτιδα, λόγω κορωνοϊού»

Την εκτίμηση ότι ένα ποσοστό της τάξης του 1-2% από αυτούς που έκαναν μυοκαρδίτιδα...

Βασίλης Κικίλιας: «Δεν επιβεβαιώθηκαν όσοι έλεγαν ότι δεν θα πάει καλά ο τουρισμός φέτος»

Παρουσία του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, και σύσσωμου του ξενοδοχειακού κλάδου της χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ντροπή: Άγριο ξύλο με ρατσιστικά κίνητρα μεταξύ μαθητών σε σχολείο του Ρεθύμνου!

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο άγριου ξύλου μεταξύ μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου που είχε ως...

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξενάγηση στον σταθμό Παπάφη – Οι ώρες επίσκεψης για το κοινό

Tη δυνατότητα να επισκεφτούν και να δουν από κοντά χώρους του Μετρό Θεσσαλονίκης θα...

Δικηγόρος μητέρας 8χρονου που κακοποιήθηκε στην «Κιβωτό του Κόσμου»: «Είχε γίνει καταγγελία από την...

Έντονο προβληματισμό προκαλούν όσα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 8χρονου ο οποίος, σε...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έχει χρέος 407.866 ευρώ σε κάρτες

Προνομιούχοι και «πλέμπα». Αυτή είναι η διάκριση που υπάρχει...

Σπαρακτικά μηνύματα για τον 28χρονο αρχισμηνία: «Όχι αγόρι μου όμορφο, δεν μπορεί»

Θρήνο έχει προκαλέσει ο χαμός του 28χρονου αρχισμηνία που...

Ιδού ο Πασχάλης – Ο Αρχιτιμωρός της «Κιβωτού του Κόσμου»

Για ξυλοδαρμούς έχει κατηγορηθεί και ο Αναστάσης

Σπάραξε στο κλάμα η Κατερίνα Καινούργιου: «Νιώθω πολύ μόνη, μόνο αυτός μου στάθηκε»

Με μελαγχολική διάθεση γιόρτασε την ονομαστική της εορτή η...

Δέος με το κλάμα του Κριστιάνο Ρονάλντο, επικός ο πανηγυρισμός μπροστά στον… Μέσι

Έχει 192 συμμετοχές στην Εθνική Πορτογαλίας ο Κριστιάνο Ρονάλντο,...

NEWSROOM