Στον «αέρα» η ελληνική σκοποβολή με εξοργιστική απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας!

«Σκοτώνουν» το άθλημα, καθώς αυξάνουν... 1.000% το τίμημα για τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να ασκούνται στα στρατιωτικά πεδία βολής

Must Read

Μια πρωτοφανής υπόθεση εξελίσσεται στα σκοπευτήρια που λειτουργούν στα πεδία βολής του Στρατού από τις παραμονές των περασμένων Χριστουγέννων (17/12/2020), αλλά τώρα «ο κόμπος έφτασε στο χτένι». Αιτία μια απόφαση του υπουργείου Άμυνας που, αν εφαρμοστεί, σημαίνει την καταστροφή της ελληνικής σκοποβολής από την 30ή Ιουνίου του τρέχοντος.

Με λίγα λόγια, το ΥΠΕΘΑ εξουσιοδοτεί το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) ώστε να αυξήσει κατά… χίλια τοις εκατό (1000%) το τίμημα που εισπράττει για να επιτρέπει στους Έλληνες πολίτες να ασκούνται στη σκοποβολή εντός στρατιωτικών πεδίων βολής.

Η σκοποβολή απαιτεί χώρους ασφαλείς, απομονωμένους και μακριά από κατοικημένες περιοχές. Η κατασκευή γηπέδων και χώρων άσκησης ποτέ δεν υπήρξε προτεραιότητα για το ελληνικό κράτος. Αντίθετα, ακόμη και οι υποδομές αξίας 11.000.000 ευρώ που κατασκευάστηκαν για τους Ολυμπιακούς του 2004 αφαιρέθηκαν εν μία νυκτί από τη σκοπευτική οικογένεια με τροπολογία… Αυγούστου (από εκείνες που ψηφίζουν τρεις νυσταγμένοι βουλευτές θερινού τμήματος). Έτσι ένα κόσμημα, που θα έδινε πνοή και έσοδα στη χώρα από διοργανώσεις διεθνών αγώνων, έχει μετατραπεί σε πεδίο βολής όπου η εξασκείται Αστυνομία πυροβολώντας με αυτόματα σε κατεστραμμένα αυτοκίνητα…

Ελλείψει χώρων, η σκοπευτική κοινότητα ζήτησε την αρωγή του Στρατού και συμφώνησε να ενοικιάζει τα πεδία βολής του έναντι τριών ευρώ την ώρα για κάθε σύλλογο που τα χρησιμοποιεί. Σημειωτέον ότι η χρήση αυτή γίνεται πάντοτε εκτός στρατιωτικού ωραρίου (απογεύματα και Σαββατοκύριακα). Για το 2019, περίπου 72.000 συμμετοχές αθλητών σκοποβολής έλαβαν χώρα σε αυτά τα πεδία, εξυπηρετώντας το άθλημα και ωφελώντας οικονομικά το υπουργείο Άμυνας.
Σημειώνουμε δε ότι με την έγκριση των αρμοδίων, οι σκοπευτικοί σύλλογοι έχουν προχωρήσει εξ ιδίων πόρων σε βελτιώσεις στα μισθωμένα πεδία βολής ανά την Ελλάδα.

Χωράφια από «χρυσάφι»

Σύμφωνα με δημοσίευμα του bankingnews.gr, το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, παρά τον βαρύγδουπο τίτλο του, δεν έχει καμία σχέση με την Άμυνα. Είναι ένα ταμείο αποστράτων που έχει σκοπό την αύξηση των… μερισμάτων. Κύριο μέλημά του είναι να λειτουργεί σούπερ μάρκετ στα οποία στρατευμένοι Έλληνες πολίτες εργάζονται ως άμισθο προσωπικό, για να έχουν οι συνταξιούχοι των ενόπλων φτηνά ψώνια!

Με την υπουργική απόφαση του περασμένου Δεκεμβρίου, του δόθηκε η εξουσία να… αυξήσει τα έσοδά του εισπράττοντας τα έσοδα από τη μίσθωση των πεδίων βολής, ακόμη κι αν αυτά δεν ανήκουν στον Στρατό, αλλά σε τρίτους! Φαίνεται όμως ότι η υπερβολική αγάπη για το «ταμείο» βλάπτει σοβαρά το έθνος και την άμυνα. Με αυτή την εξουσία ξεκίνησε το «ταμείο» την εθνική αποστολή να μειώσει την τιμή της φέτας και των χαρτιών υγείας στα στρατιωτικά πρατήρια. Πώς, αναρωτιέστε; Μα είναι απλό: εκβιάζοντας τους Έλληνες πολίτες σκοπευτές!

Από την 30ή Ιουνίου, το κόστος μίσθωσης για τα πεδία βολής θα ανέλθει από τα 3 ευρώ ανά ώρα σε 10 ευρώ για τα σωματεία και 20 ευρώ την ώρα, εφόσον ο ενοικιαστής είναι η Ομοσπονδία Σκοποβολής. Εντάξει θα πείτε, το αντέχουν! Μη βιάζεστε. Το ποσό αυτό αφορά μόνο το «προνόμιο» των Ελλήνων σκοπευτών να εισέρχονται και να προπονούνται σε δημόσια γη που τους ανήκει εν τέλει.

Αν αυτοί οι άνθρωποι «τολμήσουν» να οργανώσουν αγώνα σκοποβολής στον χώρο, τότε θα «τιμωρούνται» με… πρόσθετη επιβάρυνση 1.500 ευρώ ανά αγώνα! Τα ποσά αυξάνονται σε έως και 3.000 ευρώ αναλόγως του χώρου, της κατηγορίας του αγώνα και του αριθμού των συμμετεχόντων. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, το ΤΕΘΑ αξιώνει μόνον από το πεδίο βολής του ΚΕΒΟΠ στο Χαϊδάρι Αττικής (όπου δραστηριοποιούνται οι περισσότεροι σύλλογοι της Αθήνας) να «τζιράρει» 30.000 ευρώ την ημέρα! Ούτε ξενοδοχείο στην παραλία του Μονακό!

Η σκοποβολή στην Ελλάδα είναι ερασιτεχνική και εξασκείται από μη κερδοσκοπικά αθλητικά σωματεία. Η Ομοσπονδία Σκοποβολής (που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού μέσω της ΓΓΑ) καλλιεργεί το άθλημα, συντηρεί κάποιες εγκαταστάσεις, απασχολεί προπονητές και χρηματοδοτεί εθνικές ομάδες. Αυτή η προσπάθεια έχει αποδώσει αθλητές διεθνούς επιπέδου, όπως είναι οι Κασούμη, Γεωργακόπουλος, Μήτας και βεβαίως η Χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη.

Aκυρώνονται διεθνείς συναντήσεις

Η επιχορήγηση που λαμβάνει η ομοσπονδία φτάνει τα 200.000 ευρώ ετησίως και αρκετά συχνά αναζητούνται χορηγοί για τη στήριξη εθνικών ομάδων και αθλητών. Οπότε, αν η νέα υπουργική απόφαση ισχύσει, αυτομάτως η Ελληνική Σκοποβολή σβήνει! Θα είναι αδύνατο να γίνουν αγώνες, να αναδειχτούν αθλητές και να συνταχθούν εθνικές ομάδες.

Για παράδειγμα, σύλλογος σκοποβολής στην Πελοπόννησο με τη βοήθεια της ομοσπονδίας οργανώνει για το 2022 διεθνή αγώνα σε στρατιωτικό πεδίο βολής. Ηδη δήλωσε ότι εφόσον ισχύσει η απόφαση θα τον ακυρώσει, μη δυνάμενος να αντέξει το κόστος που απαιτεί το ΤΕΘΑ. Το ρεζιλίκι μας θα φτάσει πέρα από τα σύνορα…

Το θέμα θα ήταν ακόμη ένα δείγμα διαχρονικής ασυνεννοησίας μεταξύ κρατικών φορέων, αν δεν περιείχε τον στυγνό εκβιασμό κάποιων που χρησιμοποιούν προνομιακές σχέσεις με το ΥΠΕΘΑ για αλλότριους και εθνικά επιζήμιους σκοπούς. Ας αναλογιστούν αυτοί οι άνθρωποι που κάποτε ορκίστηκαν να υπερασπιστούν την Ελλάδα ότι η σκοποβολή θα έπρεπε να είναι μέλημά τους και όχι να προσπαθούν να τη διαλύσουν ως «οικοπεδοφάγοι» για να απολαύσουν χαμηλότερη τιμή στα αναψυκτικά τους.

Η άμυνα της χώρας δεν στηρίζεται σε αυτούς που ενδιαφέρονται για τα «εφάπαξ» και τα «αναδρομικά», αλλά στους Έλληνες που επανδρώνουν τον Στρατό στον οποίο οι πρώην αυτοί αξιωματικοί προΐσταντο. Και αν χρειαστεί πάλι να πολεμήσουμε, θα νιώθαμε πιο ασφαλείς ανάμεσα σε σκοπευτές που εξασκούνται από το υστέρημά τους, παρά σε δημόσιους υπαλλήλους με στολή, που δεν έχουν αιδώ ώστε να πάψουν να ξεσκίζουν το κουφάρι της χώρας που τους ανέθρεψε…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This