Παυλάκης: «Οι μάσκες είναι αναγκαίο εργαλείο – Μην ακούτε τις υπερβολές για τις παρενέργειες»

Ο ιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ εμφανίστηκε σίγουρος ότι το Φθινόπωρο θα έρθει τέταρτο κύμα

Must Read

Αντίθετος με όσα γράφονται για τις παρενέργειες των εμβολίων αλλά και για το ότι η πραγματοποίησή τους οδηγεί στο θάνατο, δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ο ιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, επισημαίνοντας ότι «η άγνοια αποτελεί κακό σύμβουλο γιατί προκαλεί διάχυτο φόβο».

«Πολύ κουβέντα γίνεται για τις λίγες παρενέργειες»

«Η κουβέντα στην Ελλάδα επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο σε τρομοκρατία κατά των εμβολίων», αναφέρει ο κ. Παυλάκης, και τονίζει ότι για να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης θα πρέπει οι εμβολιασμοί να ξεπεράσουν το 80% στο γενικό πληθυσμό.

Πρόσθεσε ότι ακόμη και αν γίνονται 3 εκατ. εμβολιασμοί το μήνα παρά την επιβράδυνση που παρατηρείται το καλοκαίρι, φτάνουμε στο Σεπτέμβριο.

Κάλεσε τους πολίτες να μην φύγουν διακοπές πριν κάνουν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου και εκτίμησε ότι «δεν χάθηκε και ο κόσμος» αν η δεύτερη δόση γίνει με άλλο σκεύασμα.

Τι είπε αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών

Ο κ. Παυλάκης για τον εμβολιασμό παιδιών, είπε ότι δεν είναι της ώρας αυτή η συζήτηση, θα πρέπει να υπάρξει αυτή η λογική αλλά μετά το καλοκαίρι.

Πότε «πετάμε» τις μάσκες;

«Ψευδοπρόβλημα» χαρακτηρίζει τη συζήτηση για το πότε θα «πετάξουμε» τις μάσκες και θα επιτευχθεί ανοσία της αγέλης, ο ιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ, καθώς όπως είπε ούτε το ένα ούτε το άλλο θα γίνουν μέσα καλοκαίρι.

Τόνισε όλοι οι εσωτερικοί χώροι είναι επικίνδυνοι, ιδίως τα εστιατόρια όπου θα πρέπει να βελτιωθεί φοβερά ο εξαερισμός και οι μάσκες είναι αναγκαίο εργαλείο.

Θα έχουμε τέταρτο κύμα πανδημίας;

Χαρακτήρισε νομοτελειακό ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο ή το χειμώνα, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να το γλιτώσουμε ως ένα βαθμό με φοβερή ένταση των εμβολιασμών και οργάνωση και μέσα στο καλοκαίρι με τεστ, ιχνηλάτηση και καραντίνα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This