Σάββατο 24/7/2021

Παυλάκης: «Οι μάσκες είναι αναγκαίο εργαλείο – Μην ακούτε τις υπερβολές για τις παρενέργειες»

Ο ιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ εμφανίστηκε σίγουρος ότι το Φθινόπωρο θα έρθει τέταρτο κύμα

Αντίθετος με όσα γράφονται για τις παρενέργειες των εμβολίων αλλά και για το ότι η πραγματοποίησή τους οδηγεί στο θάνατο, δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ο ιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, επισημαίνοντας ότι «η άγνοια αποτελεί κακό σύμβουλο γιατί προκαλεί διάχυτο φόβο».

«Πολύ κουβέντα γίνεται για τις λίγες παρενέργειες»

«Η κουβέντα στην Ελλάδα επικεντρώνεται ολοένα και περισσότερο σε τρομοκρατία κατά των εμβολίων», αναφέρει ο κ. Παυλάκης, και τονίζει ότι για να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης θα πρέπει οι εμβολιασμοί να ξεπεράσουν το 80% στο γενικό πληθυσμό.

Πρόσθεσε ότι ακόμη και αν γίνονται 3 εκατ. εμβολιασμοί το μήνα παρά την επιβράδυνση που παρατηρείται το καλοκαίρι, φτάνουμε στο Σεπτέμβριο.

Κάλεσε τους πολίτες να μην φύγουν διακοπές πριν κάνουν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου και εκτίμησε ότι «δεν χάθηκε και ο κόσμος» αν η δεύτερη δόση γίνει με άλλο σκεύασμα.

Τι είπε αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών

Ο κ. Παυλάκης για τον εμβολιασμό παιδιών, είπε ότι δεν είναι της ώρας αυτή η συζήτηση, θα πρέπει να υπάρξει αυτή η λογική αλλά μετά το καλοκαίρι.

Πότε «πετάμε» τις μάσκες;

«Ψευδοπρόβλημα» χαρακτηρίζει τη συζήτηση για το πότε θα «πετάξουμε» τις μάσκες και θα επιτευχθεί ανοσία της αγέλης, ο ιατρός-ερευνητής στις ΗΠΑ, καθώς όπως είπε ούτε το ένα ούτε το άλλο θα γίνουν μέσα καλοκαίρι.

Τόνισε όλοι οι εσωτερικοί χώροι είναι επικίνδυνοι, ιδίως τα εστιατόρια όπου θα πρέπει να βελτιωθεί φοβερά ο εξαερισμός και οι μάσκες είναι αναγκαίο εργαλείο.

Θα έχουμε τέταρτο κύμα πανδημίας;

Χαρακτήρισε νομοτελειακό ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο ή το χειμώνα, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να το γλιτώσουμε ως ένα βαθμό με φοβερή ένταση των εμβολιασμών και οργάνωση και μέσα στο καλοκαίρι με τεστ, ιχνηλάτηση και καραντίνα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ