Ανεστάλη η απεργία στα πλοία: Κανονικά τα δρομολόγια από Πειραιά μετά την απίστευτη ταλαιπωρία των επιβατών

Πλακιωτάκης: «Λανθασμένη πρακτική η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός πλαισίου νομιμότητας»

Must Read

Από τις 9 έχουν ξεκινήσει τον απόπλου τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά, μετά την αναστολή της απεργίας που αποφασίστηκε.

Οι επιβάτες υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία, με ουρές και καθυστερήσεις σήμερα στα λιμάνια, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτικών.

Αίσια ήταν η έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΠΕΝΕΝ και του υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς αποφάσισαν να λύσουν την 24ωρη απεργία τους και να επιτρέψουν σε στα πλοία, μεταξύ τους και το «blue star delos» να πραγματοποιήσουν τα δρομολόγιά τους.

Το πρωί και ενώ η απεργία είχε κηρυχθεί παράνομη, συνδικαλιστές εμπόδισαν το δρομολόγιο να ξεκινήσει, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές ταξιδιωτών και κλίμα έντασης.

Πλακιωτάκης: «Λανθασμένη πρακτική η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός του πλαισίου νομιμότητας»

«Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λειτουργήσαμε άμεσα προκειμένου να αποτραπεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Ο στόχος επετεύχθη και τα πλοία ήδη αναχωρούν» δήλωσε με νόημα ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, όπως γνωρίζετε, είχε κηρυχτεί παράνομη από τη δικαιοσύνη. Η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός του πλαισίου της νομιμότητας, συνιστά λανθασμένη πρακτική, που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα», αναφέρει ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος δήλωσε ότι η απεργιακή κινητοποίηση δέχθηκε επίθεση από το υπουργείο και τους εφοπλιστές και κατηγόρησε την «μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ» ότι απέκρυψαν και αποσιώπησαν την απεργία. «Γι’ αυτό σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που ούτε θέλαμε, ούτε επιθυμούσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This