Η Ελλάδα και επίσημα εκτός «πράσινης» λίστας της Βρετανίας!

Παραμένει μέχρι νεωτέρας στην «πορτοκαλί» λίστα

Must Read

Φρούδες αποδείχτηκαν, τελικά, οι ελπίδες της προώθησης ορισμένων ελληνικών νησιών στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας, με τη βρετανική κυβέρνηση να ανακοινώνει πως η περίφημη λίστα προς το παρόν παραμένει ως έχει.  

Το υψηλά νούμερα της πανδημίας στη χώρα μας, αλλά και η καθυστέρηση της επιχείρησης «Ελευθερία» εξακολουθούν να αποτελούν «αγκάθι» για την εμπιστοσύνη των τουριστών, παρά τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης περί «απόλυτης ετοιμότητας». Υπενθυμίζεται ότι, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στο BBC πριν από μερικές εβδομάδες, δέχτηκε «επίθεση» για τις υποσχέσεις που δεν τήρησε η χώρα μας, με τον  δημοσιογράφο Στίβεν Σακούρ να δηλώνει πως «κάνατε υπερβολικά πολλές υποσχέσεις χωρίς να τις τηρήσετε», αναφερόμενος κατά κύριο λόγο στις καθυστερήσεις στον εμβολιασμό.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, θα υπάρξει μετακίνηση επτά χωρών και πιο συγκεκριμένα του Αφγανιστάν, του Μπαχρέιν, της Κόστα Ρίκα, της Αιγύπτου, της Σρι Λάνκα, του Σουδάν και του Τρινιντάντ και Τομπάγκο από την «πορτοκαλί» στην «κόκκινη» λίστα, αλλαγές οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 4 π.μ. της Τρίτης, 8 Ιουνίου. Ο βασικότερος λόγος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, είναι η έντονη ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα και των κινδύνου που θέτει η ινδική παραλλαγή του.

Ο Σαπς παραδέχτηκε ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία έχει πληγεί, αλλά σημείωσε ότι συνεχίζονται τα μέτρα στήριξης στον τομέα αυτόν. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως εκτός της «πράσινης» λίστας θα παραμείνει και η Πορτογαλία. «Το ποσοστό θετικότητας σχεδόν διπλασιάστηκε από την τελευταία αξιολόγηση της Πορτογαλίας», είπε ο υπουργός, εξηγώντας τους δημοσιογράφους τους λόγους για τους οποίους το Λονδίνο έλαβε αυτήν την απόφαση.

«Και (…) έχει εντοπιστεί ένα είδος νεπαλέζικης μετάλλαξης της λεγόμενης ινδικής παραλλαγής», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι «απλώς δεν ξέρουμε» κατά πόσο η συγκεκριμένη παραλλαγή καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια. «Χρειάζεται λίγη υπομονή», πρόσθεσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ρισκάρει την επόμενη φάση χαλάρωσης των μέτρων, που προβλέπεται να γίνει στις 21 Ιουνίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποκόπτεται από τον υπόλοιπο κόσμο

«Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αποκόπτει το Ηνωμένο Βασίλειο από τον υπόλοιπο κόσμο», προειδοποίησε η αεροπορική εταιρεία easyJet σε σχετική ανακοίνωσή της, με τις αεροπορικές εταιρείες, γενικότερα, να επικρίνουν την κυβέρνηση Τζόνσον, υποστηρίζοντας ότι είναι υπερβολικά επιφυλακτική και επισημαίνουν ότι η αύξηση στα ποσοστά των εμβολιασμών και τα τεστ μπορούν να καταστήσουν ασφαλές τα ταξίδια.

Με βάση το βρετανικό σύστημα, τα ταξίδια στις χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη» ή την «πορτοκαλί» λίστα δεν απαγορεύονται, όμως αποθαρρύνονται. Χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στην «πορτοκαλί» λίστα, το οποίο σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν από αυτές θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους για 10 ημέρες και να υποβληθούν δύο φορές σε διαγνωστικό τεστ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This