Τρίτη 3/8/2021

Εμβολιασμοί: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, όμως οι πολίτες ακυρώνουν τα ραντεβού!

Κυρίως γυναίκες κάτω των 50 ετών αποφεύγουν το εμβόλιο

Εντελώς διαφορετική από αυτή που παρουσιάζει η κυβέρνηση είναι η εξέλιξη της επιχείρησης «Ελευθερία» στη χώρα. Μπορεί την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας να δήλωνε με… καμάρι πως ο ρυθμός που κινείται η χώρα στον εμβολιασμό είναι «εντυπωσιακός», ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα συμβαίνει κάτι τελείως διαφορετικό:

Το ποσοστό των πολιτών που προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα είναι χαμηλότερο απ’ ό,τι συνήθως!

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ως το μεσημέρι της Τετάρτης, 2/6 είχαν κλειστεί περισσότερα από 106.000 ραντεβού που αφορούσαν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, καθώς πλέον μπορούν να εμβολιάζονται όλοι οι πολίτες που είναι πάνω από 18 ετών.

Όμως τις προηγούμενες εβδομάδες τα ραντεβού ξεπερνούσαν τα 110.000 την ημέρα, ενώ δεν είχε ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα για όλες τις ηλικίες.

Ο σκεπτικισμός των πολιτών γύρω από το εμβόλιο έχει ενταθεί από το γεγονός ότι ορισμένα, όπως αυτό της AstraZeneca, έχουν προκαλέσει σοβαρότατες παρενέργειες σε κάποιους που τα έχουν κάνει.

Πηγές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα ακυρώνονται σχεδόν μαζικά τα ραντεβού που είχαν κλείσει κυρίως γυναίκες κάτω των 50 ετών. Ακόμα και αν δεν ακυρωθεί το ραντεβού όμως, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στον προγραμματισμό της δεύτερης δόσης.

Αυτή η αρνητική εξέλιξη έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τις υγειονομικές Αρχές, οι οποίες παροτρύνουν με κάθε ευκαιρία τους πολίτες να σπεύσουν να κάνουν τα εμβόλια, για τα οποία τονίζουν πως είναι απολύτως ασφαλή.

Ιδιαίτερο προβληματισμό στους αρμοδίους προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών άνω των 60 ετών, ενώ φοβούνται ότι η χαμηλή ζήτηση για ραντεβού θα διατηρηθεί και το επόμενο διάστημα.

Ένα τρανταχτό παράδειγμα της άρνησης των πολιτών να κάνουν το εμβόλιο αποτελεί η Σάμος. Σύμφωνα με χθεσινή (3/6) ανακοίνωση του διοικητή του τοπικού νοσοκομείου Νίκου Στεφανή, αναβάλλονται από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου οι εμβολιασμοί που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου λόγω πολύ μικρής συμμετοχής!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που είχε από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους ο βουλευτής του νησιού Χριστόδουλος Στεφανάδης, η πλατφόρμα των ραντεβού στο νησί θα κλείσει προσωρινά λόγω της χαμηλής ζήτησης!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά 5.791.280 εμβολιασμοί. Τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου έχουν λάβει 3.752.252 άτομα, ενώ έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 2.155.442 πολίτες.

Μέχρι στιγμής η ηλικιακή ομάδα 18-30 εμβολιάζεται μόνο με το εμβόλιο της Johnson&Johnson, ενώ για τις υπόλοιπες ηλικίες ισχύουν όλα τα εμβόλια. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται από το υπουργείο ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των κατάκοιτων.

Διαβάστε ακόμα:

Μεγάλη επιτυχία: Σταμάτησαν οι εμβολιασμοί στη Σάμο! Μόλις 110 έκλεισαν ραντεβού!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ