Ο φόβος της Covid-19: 66χρονος στο Πήλιο αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, αν και είχε αναρρώσει!

Συχνό φαινόμενο ασθενείς που πάσχουν ή πέρασαν κορωνοϊό να «πέφτουν» ψυχολογικά

Must Read

Αναστάτωση έχει προκληθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Πήλιο εξαιτίας ενός 66χρονου άντρα ο οποίος νόσησε πριν από λίγο καιρό με κορωνοϊό, ανέρρωσε, αλλά επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του πίνοντας γεωργικό φάρμακο, εξαιτίας του μεγάλου φόβου του μην αρρωστήσει ξανά!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», ο 66χρονος, που ζει μαζί με τη σύζυγό του σε χωριό του ορεινού Πηλίου, προσβλήθηκε από κορωνοϊό τον περασμένο Ιανουάριο. Μάλιστα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετό διάστημα στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς είχε αρκετά σοβαρά συμπτώματα και λίγο έλειψε να διασωληνωθεί στην εντατική. Πέρασε περίπου ενάμιση μήνα στο νοσοκομείο και στη συνέχεια έπρεπε να πάει σε κέντρο αποκατάστασης.

Την περίοδο του Πάσχα κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του έχοντας αναρρώσει σωματικά, όχι όμως και ψυχολογικά, καθώς από τότε ο φόβος μήπως κολλήσει ξανά τον ιό και χρειαστεί να περάσει την ίδια διαδικασία τού τσάκιζε κάθε μέρα την ψυχή. Έτσι, το απόγευμα της Τετάρτης πήρε τη σκληρή απόφαση να δώσει ο ίδιος τέλος στη ζωή του πίνοντας γεωργικό φάρμακο.

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

Όμως, ένας γείτονας που τον είδε να κρατά στα χέρια του το φάρμακο λίγα λεπτά προτού προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα ειδοποίησε έγκαιρα την οικογένειά του κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου και διευθυντή του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ηλία Καραμέτο, είναι συχνό φαινόμενο ασθενείς με κορωνοϊό να «πέφτουν» ψυχολογικά.

«Πρόκειται για μια ασθένεια που αφήνει πολλές φοβίες, τις οποίες χρειάζεται χρόνος για να αντιμετωπίσει κάποιος που έχει νοσηλευτεί. Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι αρκετά άτομα επιστρέφουν στα εξωτερικά ιατρεία και ζητούν ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη στο στάδιο της αποθεραπείας», ανέφερε ο κ. Καραμέτος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This