Πέμπτη 29/7/2021

Συνεδριάζουν οι Λοιμωξιολόγοι: Τι θα αποφασίσουν για μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας

Διαβάστε τι προτείνει η κυβέρνηση

Νέες αποφάσεις για περαιτέρω χαλάρωση των απαγορεύσεων ετοιμάζεται να λάβει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, αφού σήμερα θα καταλήξει στο εάν και πότε θα επιστρέψει η μουσική στην εστίαση, αλλά και τι θα γίνει με την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 12.30 τα μεσάνυχτα.

Πολλοί βέβαια είναι εκείνοι που αναρωτιούνται πώς γίνεται να μην έχουν συμβεί ήδη όλα τα παραπάνω, αφού έτσι και αλλιώς η χώρα έχει ξεκινήσει να υποδέχεται τουρίστες και τα μαγαζιά της εστίασης είναι ανοιχτά! Μάλλον η μουσική κάνει τη διαφορά…

Τι θα γίνει με την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε στη 01:00 τη νύχτα είτε στη 01:30.

Παράλληλα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων φέρεται να προτείνει το ενδεχόμενο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο τώρα έχει ισχύ από τις 00:30 έως τις 05:00 να καταργηθεί μετά τις 15 Ιουνίου.

Ωστόσο, για το θέμα ερωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η οποία απάντησε ότι «για την απαγόρευση κυκλοφορίας επί της παρούσης δεν περιμένουμε να αποφασιστεί κάτι καινούριο. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου πιστεύω θα μείνει ως έχει».

Τι θα γίνει με τη μουσική

Άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει και με τη μουσική στους γάμους, αλλά και στα καταστήματα εστίασης, αλλά αν όλα συνεχίσουν να εξελίσσονται θετικά, αναμένεται να αρθεί και αυτό το μέτρο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης τόνισε ότι η μουσική είναι στο τραπέζι και αποτελεί αίτημα του υπουργείου. Ωστόσο, όπως σημείωσε η μουσική θα επανέλθει, αλλά δεν μπορεί να πει το πότε θα γίνει αυτό και παρέπεμψε στην επιτροπή των ειδικών.

Όλα οδεύουν σε άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης στα τέλη του Ιουνίου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ