Δευτέρα 26/7/2021

«Κυρίαρχη» στις παραβάσεις η εστίαση!

Παραμονή και εξυπηρέτηση πελατών εντός των καταστημάτων η κυριότερη αιτία επιβολής κυρώσεων στους ιδιοκτήτες τους

Την… σκυτάλη στις κάθε είδους παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού έχει πάρει, ως φαίνεται, η εστίαση από την ημέρα που επαναλειτούργησε, με τα πρόστιμα να πέφτουν «βροχή» και τις συλλήψεις παραβατών να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο για ποικίλους λόγους. 

Για παράδειγμα, χθες Σάββατο 5/6, σε όλη την επικράτεια πραγματοποιήθηκαν 71.652 έλεγχοι όπου βεβαιώθηκαν 274 παραβάσεις και έγιναν 7 συλλήψεις ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, οι 274 παραβάσεις και οι 7 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν ως ακολούθως:

 • 154 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, κ.λπ., συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 57.495 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 55.398 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.097 των 150 ευρώ.
 • 65 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 192.832 ομοειδείς παραβάσεις.
 • 50 παραβάσεις και 7 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων, κ.λπ., παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, κ.ά.). Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας, κ.λπ., συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:
 • Στην Αττική
  • 1.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για χρήση μουσικής.
  • σύλληψη των 2 εκπροσώπων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ και 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή 4 πελατών εντός του καταστήματος στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.
  • σύλληψη, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή και κατανάλωση ροφημάτων από πελάτες στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.
  • σύλληψη, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη αναψυκτηρίου, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή και κατανάλωση ροφημάτων από πελάτες στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.
  • 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή και κατανάλωση ροφημάτων από πελάτες στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.
 • Στην Κρήτη σύλληψη και 4.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, για χρήση μουσικής και για εξυπηρέτηση 5 καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκε από 600 ευρώ πρόστιμο.
 • Στη Δυτική Ελλάδα σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οβελιστηρίου, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και εξυπηρέτηση 12 πελατών εντός του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.
 • Στη Στερεά Ελλάδα σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας. Και εξυπηρέτηση καθήμενων και όρθιων πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος
 • Στην Ήπειρο 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ – μπαρ, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 6 καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.
 • Στα Ιόνια Νησιά 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ – μπαρ, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.
 • Στην Κεντρική Μακεδονία 3.300 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και μη χρήση μάσκας.
 • Στην Δυτική Μακεδονία 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 4 άτομα για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα.
 • Σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 άτομα για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.652 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.038 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 168 ομοειδείς παραβάσεις.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ