Τρίτη 3/8/2021

Τζανάκης- Καπραβέλος: «Εάν δεν εμβολιαστούμε δεν υπάρχει πιθανότητα να ελέγξουμε την πανδημία»

Οι καθηγητές επισήμαναν ότι «το τρίτο κύμα κράτησε πολύ»

Για τη σημασία του εμβολιασμού μίλησαν οι καθηγητές, Νίκος Τζανάκης και Νίκος Καπραβέλος, οι οποίοι αναφέρθηκαν διεξοδικά στα μοντέλα προσομοίωσης και στο σενάριο τού τι θα συνέβαινε εάν δεν είχαμε εμβολιαστεί καθόλου.

«Αυτό που αποτυπώνεται μέσα από τα μοντέλα προσομοίωσης είναι πως, τώρα θα ήμασταν σε επίπεδα μέσου όρου άνω των 2.500 χιλιάδων κρουσμάτων ημερησίως», ανέφερε με νόημα ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Τζανάκης: «Θα ήμασταν σε επίπεδα Απριλίου»

«Τα μοντέλα διορθώνονται προς το καλύτερο τις τελευταίες ημέρες. Φαίνεται δηλαδή ότι θα πλησιάσουμε λίγο νωρίτερα το ψυχολογικό όριο των χιλίων κρουσμάτων, το οποίο σηματοδοτεί πολλά πράγματα. Πρώτον ότι κατεβαίνουμε επιδημιολογικό σκαλοπάτι στην ταξινόμηση του ECDC», πρόσθεσε ο κ. Τζανάκης.

Καπραβέλος: «Εάν δεν εμβολιαστούμε όλοι, δεν θα νικήσουμε την πανδημία»

«Εάν δεν εμβολιαστούμε δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ελέγξουμε την πανδημία, αυτή την μάστιγα…», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Νίκος Καπραβέλος, και παράλληλα ανέφερε πως το σαββατοκύριακο που μας πέρασε απεβίωσαν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 12 κλινών , την οποία διευθύνει, άλλοι δύο συνάνθρωποί μας , 72 και 74 ετών μετά από 40 μέρες μάχης με τον ιό.

«Ήταν και οι δύο ανεμβολίαστοι»

«Το τρίτο κύμα διήρκεσε τόσο πολύ. Είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων, διασωληνώσεων, θανάτων ακριβώς γιατί, το 100% των ασθενών που νοσηλεύσαμε ήταν ανεμβολίαστοι» επισήμανε ο κ. Καπραβέλος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ