Τα «μασάει» ο Χαρδαλιάς για τη μεγάλη φωτιά στα Γεράνεια Όρη

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υποστηρίζει πως ουδέποτε μίλησε για «90χρονο», αλλά πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από καύσεις σε ελαιώνα

Must Read

Χρειάστηκε να περάσουν 15 ολόκληρες ημέρες και να παρέμβει βουλευτής της αντιπολίτευσης, προκειμένου να έρθει η δικαίωση για τη «δημοκρατία» και την αποκαλυπτική μαρτυρία του εθελοντή πυροσβέστη για την πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει πως η συνέντευξη του Δημήτρη Δεσύλα έχει σταλεί στους υπευθύνους για την προανάκριση.

Η μαρτυρία… «φωτιά» του εθελοντή πυροσβέστη και πρόεδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Τα Γεράνεια Όρη» στη «δημοκρατία», ο οποίος, μεταξύ άλλων, κατήγγειλε πως δεν υπήρξε ποτέ 90χρονος που έβαλε τη φωτιά που κατέκαψε το δάσος, έφτασε στη Βουλή, ύστερα από πρωτοβουλία του Κρίτωνα Αρσένη του ΜέΡΑ25, ο οποίος, απευθύνοντας σχετική επίκαιρη ερώτηση στον Νίκο Χαρδαλιά, διάβασε αποσπάσματα από την επίμαχη συνέντευξη, κατηγορώντας τον υφυπουργό ότι προδικάζει πως δεν πρόκειται για εμπρησμό.

«Δεν το καταθέτει στην προανάκριση ο άνθρωπος αυτός, αλλά στην εφημερίδα. Έχουμε στείλει στην προανάκριση κάποιες από τις απαντήσεις. Δεν παρεμβαίνουμε. Μπορεί να έχουν βάση όσα λέει ο εθελοντής», απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος ουδέποτε μίλησε για 90χρονο, αλλά είχε δηλώσει απλώς πως η φωτιά ξεκίνησε από καύση υλικών σε ελαιώνα.

Δεν σκοπεύει να παρέμβει στην έρευνα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σχολίασε μάλιστα πως «έχουμε αναγάγει ένα τόσο σημαντικό θέμα σε έναν άξονα του τι είπε ένας εθελοντής σε μια εφημερίδα και τι φημολογείται», επιμένοντας πάντως πως δεν σκοπεύει να παρέμβει στην έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας, η οποία σε κάθε περίπτωση έχει ενημερωθεί για τη μαρτυρία του Δημήτρη Δεσύλα.

Κατά τα λοιπά, ο Νίκος Χαρδαλιάς δεσμεύτηκε πως ούτε μισό στρέμμα στα Γεράνεια Όρη δεν θα κηρυχθεί αναδασωτέο, υποστηρίζοντας πως μέσα σε 48 ώρες ελέγχθηκε «μια τέτοια megafire» και πως δεν κινδύνευσε καμία ανθρώπινη ζωή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This