Πέμπτη 5/8/2021

Σήμερα οι αποφάσεις για εστίαση μετά… μουσικής!

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε παράταση

Τα τελευταία περιοριστικά μέτρα, όπως είναι η μουσική στην εστίαση, το ωράριο κυκλοφορίας και το όριο των καλεσμένων στις δεξιώσεις, θα απασχολήσουν σήμερα τους λοιμωξιολόγους στην έκτακτη συνεδρίαση που αναμένεται να πραγματοποιήσουν.

Αν οι ειδικοί ανάψουν το «πράσινο» φως για ακόμα μεγαλύτερη χαλάρωση των μέτρων, μέσα στις επόμενες μέρες η ζωή θα επιστρέψει σε ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς κανονικότητας.

Παραλία με… μουσική;

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά την εστίαση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιτραπεί άμεσα η μουσική στα μαγαζιά, ακόμα και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η κυβέρνηση και οι ειδικοί έχουν προβληματιστεί έντονα γύρω από το θέμα της μουσικής, όχι μόνο λόγω των έντονων αντιδράσεων που εκφράζουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, αλλά κυρίως εξαιτίας των κορονοπάρτι που έχουν γίνει μάστιγα και αποδεικνύουν ότι οι πελάτες δεν ικανοποιούνται από τη λειτουργία της εστίασης στα… μουγκά.

Παράλληλα, η επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα την παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας κατά μία ώρα, δηλαδή η απαγόρευση κυκλοφορίας να αρχίζει στη 1.30 τα ξημερώματα αντί για τις 12.30.

Πάντως, πηγές αναφέρουν πως οι λοιμωξιολόγοι σκέφτονται ακόμα και να καταργήσουν πλήρως την απαγόρευση κυκλοφορίας, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο.

Γάμοι και βαφτίσεις

Το τελευταίο ζήτημα που θα απασχολήσει τους ειδικούς αφορά το όριο των καλεσμένων στις δεξιώσεις για γάμους και βαφτίσεις. Αυτή τη στιγμή, τα άτομα που μπορεί να καλέσει κάποιος σε ένα γλέντι είναι μόλις 100.

Όπως φαίνεται, αναμένεται να συζητηθεί σοβαρά το ενδεχόμενο να αυξηθεί αυτός ο αριθμός και οι καλεσμένοι να φτάσουν τους 250 ή ακόμα και τους 300.

Πάντως, οι σχετικές ανακοινώσεις θα αφορούν τις εκδηλώσεις που θα γίνουν από τον Ιούλιο και μετά, και όχι όσες είναι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο.

Τέλος, είτε σήμερα είτε σε επόμενες συνεδριάσεις, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία των catering που παρέμειναν κλειστά σε όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, αλλά και για τα πανηγύρια που γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ