6/7/2022

Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος χορηγός της έρευνας που εξέθεσε τον Πάνο Λασκαρίδη!

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Παρέα με το ίδρυμα Σόρος!

«Μπορούν να χ*** πάνω στον πρωθυπουργό!»

Αυτή η απαξιωτική φράση του κορυφαίου εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη κατά την διάρκεια συνέντευξης του στην ερευνητική ομάδα του Journalismfund.eu και συγκεκριμένα στο αφιέρωμα Black Trail που αφορά την ναυτιλία, προκάλεσε τρικυμία. Όπως φυσικά και η παγίδα που έστησαν στο Γιάννη Πλακιωτάκη δείχνοντας του την συγκεκριμένη δήλωση Λασκαρίδη την ώρα της συνέντευξης.
Το Journalismfund.eu vzw είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εδρεύει στις Βρυξέλλες και ιδρύθηκε από πολίτες το 1998, αφιερωμένος στην προώθηση ανεξάρτητης διασυνοριακής ερευνητικής δημοσιογραφίας σε ολόκληρη την Ευρώπη με σκοπό την προώθηση της δημοκρατίας. Εξυπηρετεί τελικά το δημόσιο συμφέρον, ενισχύει τη λογοδοσία καθώς και τη διαφάνεια και συμβάλλει στην κριτική σκέψη και στην καλά ενημερωμένη συζήτηση, όπως οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται.

Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στους χορηγούς του συγκεκριμένου οργανισμού, μαζί με το Open Society του Σόρος

Το Journalismfund.eu διαχειρίζεται επιχορηγήσεις για την ενίσχυση της υποδειγματικής ερευνητικής δημοσιογραφίας σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής και για την προώθηση της δημοσιογραφικής καινοτομίας. Τα ευέλικτα προγράμματα επιχορηγήσεων του Journalismfund.eu επιτρέπουν στους δημοσιογράφους να παράγουν συναφείς ιστορίες δημοσίου ενδιαφέροντος με ευρωπαϊκή νοοτροπία από διεθνείς, εθνικές και περιφερειακές προοπτικές. Αυτή είναι η ανάλυση του οργανισμού, όσον αφορά τις χορηγίες.

Αυτό λοιπόν που προξενεί μεγάλο ενδιαφέρον, είναι ότι μεταξύ των χορηγών βρίσκεται και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος! Σε συνέχεια μάλιστα τις αποκαλύψεις του newsbreak.gr ότι στους χορηγούς βρίσκεται και το ίδρυμα Σόρος, αλλά εμπλέκεται και τουρκάλα δημοσιογράφος!

Τα ερωτήματα λοιπόν πληθαίνουν. Πως είναι δυνατόν το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να εμφανίζεται στους χορηγούς ενός οργανισμού που όπως είδαμε από το ρεπορτάζ, επιτίθεται με σφοδρότητα κατά της ελληνικής ναυτιλίας, διασύρει έναν κορυφαίο εφοπλιστή και ταπεινώνει υπουργό και πρωθυπουργό της χώρας;

Γράφαμε συγκεκριμένα:
Η δημοσιογραφική έρευνα με τίτλο Black Trail που διεξάγεται από τον ανεξάρτητο δημοσιογραφικό οργανισμό European Investigative Collaboration (EIC) και διερευνά τις περιπτώσεις παραβίασης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές άναψε φωτιές, όταν ήλθε στο φως φυσικά μέσα από το Newsbreak.gr

Εμείς αποκαλύψαμε την «άβολη» συνέντευξη του υπουργού ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη στους ξένους δημοσιογράφους της συγκεκριμένης ομάδας, όπου «πάγωσε» όταν άκουσε τις δηλώσεις του εμβληματικού προσώπου της ναυτιλίας, Πάνου Λασκαρίδη. Η οποία φυσικά έγινε viral και προκάλεσε πολιτικό σεισμό.

Σκληρές αλήθειες από τον εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη: Οι εφοπλιστές μπορούν ακόμα και να χ****ν πάνω στον πρωθυπουργό!

Φυσικά, εμείς συνεχίσαμε την έρευνα και δεν μείναμε μόνο στην εικόνα με τις δηλώσεις που σόκαραν. Ανακαλύψαμε λοιπόν ένα μεγάλο παρασκήνιο πίσω από αυτή την δημοσιογραφική έρευνα, το οποίο αποκαλύπτουμε σήμερα και θα προκαλέσει νέο σεισμό.

Μας έκανε μεγάλη εντύπωση λοιπόν η μονομέρεια της έρευνας, η οποία εξαντλείται στην ευρωπαϊκή, δηλαδή την ελληνική ναυτιλία, που αποτελεί φυσικά το μεγαλύτερο κομμάτι εφοπλισμού της Γηραιάς Ηπείρου. Αυτό διότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι παγκόσμιο στοίχημα και δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν μόνο μία γεωγραφική περιοχή σέβεται και τηρεί συγκεκριμένες συνθήκες περιβαλλοντικής λειτουργίας στις διάφορες εκφάνσεις της οικονομικής  δραστηριότητας.

Δεν μπορεί για παράδειγμα οι Ασιάτες πλοιοκτήτες ή ακόμα και οι Αμερικανοί να λειτουργούν απολύτως ανεξέλεγκτα, αλλά να περιορίζονται μόνο οι ευρωπαίοι, δηλαδή οι Έλληνες εφοπλιστές. Δεν υπάρχει κάποια αόρατη κουρτίνα γύρω από την Ευρώπη, που να την προστατεύει από την περιβαλλοντική ρύπανση που υφίσταται από τις ενέργειες των Κινέζων, των τούρκων, των Αμερικανών, των Ρώσων και όποιων άλλων.

Διερευνήσαμε λοιπόν την ταυτότητα της δημοσιογραφικής έρευνας προκειμένου να βρούμε μία εξήγηση για την σπουδή που επεδείκνυαν, εις βάρος φυσικά της ελληνικής ναυτοσύνης.

Η Τουρκάλα δημοσιογράφος και ο γνωστός Τζορτζ Σόρος!

Ο υποναύαρχος επί τιμή λοιπόν, πλοιοκτήτης και συχνός ευεργέτης του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Λασκαρίδης είπε μερικές αλήθειες σ’ ένα ντοκιμαντέρ (μία απ’ αυτές είναι ότι οι πλοιοκτήτες τους πολιτικούς και τον πρωθυπουργό τούς έχουν -επιεικώς- «@#σμένους») με αποτέλεσμα να γίνει στόχος επικοινωνιακού λιθοβολισμού.

Στον πολύπειρο πλοιοκτήτη όμως πολλά επιτρέπονται, εκτός από ένα: η αφέλεια. Και είναι αφελές να παραχωρείς συνέντευξη σε ΜΜΕ που φτιάχνει κάποιο ντοκιμαντέρ δίχως να ελέγξεις ποιος βρίσκεται μπροστά, ποιος δίπλα και ποιος πίσω απ’ αυτό. Πρέπει να ρωτήσεις ποιος το φτιάχνει και πώς λέγεται. Αλίμονο, εάν ένας Πάνος Λασκαρίδης δεν μπορεί μέσα σε λίγη ώρα να βρει τα πλήρη στοιχεία της συγκεκριμένης ομάδας που διεξάγει την έρευνα! Απλά δεν πήγε το μυαλό του στο πονηρό.

Το ντοκιμαντέρ λοιπόν στο οποίο μίλησε ο κ. Λασκαρίδης όπως προαναφέραμε, είναι το «Μαύρο μονοπάτι» (Black Trail). Ο δευτερεύων τίτλος του είναι «Πώς να σκοτώσεις τον πλανήτη και να μείνεις ατιμώρητος».

Η τουρκάλα δεν κρύβει την σχέση της με το ίδρυμα Σόρος

Παραγωγός του ντοκιμαντέρ είναι η Τουρκάλα Zeynep Sentek. Αυτό που διαφημίζει στο twitter η κ. Sentek είναι η σχέση της με το ίδρυμα openDemocracy. Ιδρυτικός μεγάλος χρηματοδότης του openDemocracy είναι το Iδρυμα Open Society του Τζορτζ Σόρος.

Η Zeynep Sentek, όπως παρουσιάζεται στο σάιτ του openDemocracy, συμμετέχει στην ομάδα που ερευνά και δημοσιοποιεί περιπτώσεις στήριξης της ευρωπαϊκής άκρας Δεξιάς από συντηρητικούς χριστιανούς. Αν ήταν ισλαμιστές, δεν θα είχαν πρόβλημα, άραγε;

Διότι εδώ και χρόνια το τουρκικό ισλαμιστικό παρακράτος πηγαίνει χέρι – χέρι με ναζιστικές οργανώσεις στη μέση Ανατολή και στην Ευρώπη. Φυσικά και η μουσουλμανική αδελφότητα η οποία είχε συνεργαστεί με τους ναζί διαπράττοντας γενοκτονίες εβραίων και χριστιανών, ελέγχεται πλήρως από τον ισλαμιστή Ερντογάν. Για εκεί όμως, δεν περισσεύει ούτε μία λέξη.

Η παρουσίαση της Τουρκάλας δημοσιογράφου στην ιστοσελίδα του ιδρύματος Σόρος

Εμφανής όμως είναι και η εθνικιστικού τύπου περιβαλλοντική μονομέρεια. Για παράδειγμα, πολλαπλάσιος κίνδυνος από τις τσιμινιέρες των Ελλήνων εφοπλιστών, είναι το τουρκικό project του Ακούγιου, του πυρηνικού εργοστασίου, που συνιστά κυριολεκτικά μια πυρηνική βόμβα για την ευρύτερη περιοχή. Για αυτόν όμως τον πραγματικό κίνδυνο, η Τουρκάλα και το ίδρυμα Σόρος δεν αναλώνουν ούτε λέξη.

Τι θα έπρεπε να έχει καταλάβει ο κ. Λασκαρίδης απ’ όλα αυτά; Ότι θα έπρεπε να αγνοήσει το αίτημα να παραχωρήσει συνέντευξη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επεισόδια και δακρυγόνα στα Εξάρχεια

Βραδιά έντασης στα Εξάρχεια με μολότοφ, δακρυγόνα και ζημιές, ενώ και ένα αυτοκίνητο κάηκε.Όλα...

Ξέσπασε πυρκαγιά στην Κορυφή Ηλείας

Η νύχτα μπορεί να έπεσε, αλλά εξακολουθούν να ξεσπούν πυρκαγιές, με πιο πρόσφατη εκείνη...

Ντροπή: Σκισμένη η ελληνική σημαία στο δημαρχείο της Πάτρας

Στο δημαρχιακό μέγαρο της Πάτρας στην οδό Μαιζώνος, η ελληνική σημαία δεν κυματίζει, απλώς...

Το Υπουργείο Υγείας στέλνει αντιικά φάρμακα στα νησιά που παρουσιάζουν έξαρση κρουσμάτων Covid-19

Την ώρα που «ειδικοί» δηλώνουν πως δεν ανησυχεί τους κυβερνώντες η έξαρση των κρουσμάτων...

Ράκος η μάνα του 23χρονου Νίκου στην κηδεία – Αύριο αποχαιρετούν την 15χρονη Ελίσα

Κανείς δεν βρίσκει λόγια να παρηγορήσει τους γονείς των δύο νέων παιδιών που βρήκαν...

Πόρτο Γερμενό: Προσαγωγή αλλοδαπού υπόπτου για εμπρησμό!

Σε εξέλιξη παραμένει, δυστυχώς, η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στο Πόρτο Γερμενό,...

Κορωνοϊός: Διχασμένοι οι ειδικοί για επαναφορά μέτρων – Διαφωνούν ακόμη και για τις μάσκες!

Οι πολίτες ανησυχούν όλο και περισσότερο, αλλά οι κυβερνώντες θεωρούν «φυσιολογική» τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε τουριστικές περιοχές

Ξέσπασε φωτιά και στη Τζια

Πριν λίγα λεπτά ξέσπασε φωτιά στο βόρειο τμήμα της Τζια.Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση,...

Θάνατος 14χρονης στο Βόλο: «Μας έχει φύγει όλη η ζωή» δηλώνει ο πατέρας της Ελένης

Απαρηγόρητος ο πατέρας της 14χρονης Ελένης Γαλάνη από το Βόλο, η οποία άφησε την...

«Τον βρήκα νεκρό με το όπλο στη μπανιέρα» – Συγκλονίζει ο πατέρας του 35χρονου Ανέστη που αυτοκτόνησε

Οδύνη και θρήνο προκάλεσε η είδηση ότι ο 35χρονος Ανέστης Αντωνόπουλος, ένας από τους...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Δήμητρα Ματσούκα με μαγιό στην Τήνο είναι ό,τι πιο σέξι είδαμε σήμερα

Η αδερφή της Δήμητρας Ματσούκα, Μαρία, έχει ένα δικό...

Σε άθλια κατάσταση ο Αντώνης Σαμαράς

Δύσκολες ώρες ζει ο Αντώνης Σαμαράς έπειτα από την...

Κατέρρευσε ο Μητσοτάκης στο ευρωκοινοβούλιο δείχνοντας το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας»

Επιβεβαιώθηκε η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Κυριάκος...

Νέα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα: Επιδοτήσεις σε όλους τον Ιούλιο χωρίς κριτήρια – 200 ευρώ θα πάρει κάθε νοικοκυριό

Σήμερα κλείνει η πλατφόρμα του Power Pass για όσους θέλουν να υποβάλουν αίτηση ώστε να λάβουν έως και 600 ευρώ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ