Παρασκευή 18/6/2021

Με προϋποθέσεις η μουσική στην εστίαση – Aπαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:30

Τι αλλάζει στα περιοριστικά μέτρα

Οι ειδικοί κατά την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, έδωσαν το πράσινο ώστε η «απαγορευμένη» μουσική να επιτραπεί επιτέλους στην εστίαση και σταδιακά να σταματήσει ο περιορισμός στην κυκλοφορία των πολιτών.

Κατά την διάρκεια τη ενημέρωσης για την πανδημία, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τις νέες αποφάσεις της κυβέρνησης για τα ισχύοντα μέτρα.

Aναλυτικά οι ανακοινώσεις

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου επεκτείνεται η κυκλοφορία κατά μία ώρα ενώ από την 1η Ιουλίου εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία το επιτρέψουν, το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματάει να ισχύει.

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μονό σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Προειδοποίησε ωστόσο ότι οι αρχές θα επιτηρούν την τήρηση των μέτρων και θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή για 15 ημέρες στο κατάστημα σε περίπτωση δεύτερης παράβασης του μέτρου.

Από το Σάββατο 12 Ιουνίου επιτρέπεται η λειτουργία καφέ και εστιατορίων σε στοές, με την προϋπόθεση πως έχουν δύο εξόδους για να διευκολύνεται η είσοδος και έξοδος, αλλά και ο αερισμός του χώρου.

Επιπλέον, από Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές ασκήσεις των φοιτητών όλων των εξαμήνων.

Από 12/06 αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεις, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική μάσκα για όλους.

Σε καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού ως 100 τετραγωνικά.

Από 01/07 το όριο για τις υπηρεσίες catering – δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100 που είναι αυτή τη στιγμή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ