Παρασκευή 18/6/2021

Αντιδρά η ΓΣΕΕ στην δικαστική απόφαση που απαγορεύει την απεργία των ναυτεργατών

«Προκλητική για τα δικαστικά χρονικά» χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά

«Προκλητική για τα δικαστικά χρονικά» χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά που απαγορεύει την συμμετοχή των ναυτεργατών στην αυριανή απεργία, μετά από αίτηση του Συνδέσμου Εφοπλιστών.

Μάλιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα ισχυρό ράπισμα στη Δημοκρατία, μια επικίνδυνη σελίδα για τη Δικαιοσύνη και πρωτοφανή πρόκληση για τα συνδικάτα». Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά η αυριανή 24ωρη απεργία ναυτεργατικών σωματείων κρίθηκε παράνομη.

Η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει: «Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απεργία προστατεύεται ρητά από την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία, αναγνωρίζεται ρητά και από το Ελληνικό Σύνταγμα ως δικαίωμα με συλλογική και ατομική διάσταση για την προάσπιση των συλλογικών συμφερόντων, στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής ελευθερίας». Και δηλώνει ότι καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων της χώρας και συνεπώς και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και τα ναυτεργατικά σωματεία. Καλεί μάλιστα τους ναυτικούς να απεργήσουν κανονικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ