Σάββατο 24/7/2021

Καταγγελία – σοκ: Ο ΕΟΔΥ απέκρυψε δεκάδες κρούσματα Covid στην Κατερίνη!

Άτομα εν αγνοία τους θετικά στον κορωνοϊό μπορεί να κυκλοφορούν ανάμεσα στους πολίτες διασπείροντας τη νόσο

Ευθεία επίθεση κατά του ΕΟΔΥ από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πιερίας για απόκρυψη κρουσμάτων κορωνοϊού αλλοδαπών και ντόπιων σε επιχείρηση της Κατερίνης, με ανακοίνωση, ιδιαίτερα αποκαλυπτική, που εκδόθηκε χθες από τη Νομαρχιακή της Πιερίας.

Καταγγέλλουν ότι ενώ έγιναν έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, ποτέ δεν παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα και αφήνουν να εννοηθεί σαφώς ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει γενικώς όλη την περιφέρεια, αφού μπορεί να κυκλοφορούν ανάμεσα στους πολίτες και κάποιοι που είναι θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά δεν το ξέρουν, λόγω της απόφασης του ΕΟΔΥ να μην ανακοινώσει τα αποτελέσματα!

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες πολλά κρούσματα κορωνοϊού σε επιχείρηση της Κατερίνης. Τα κρούσματα αφορούν εργαζομένους αλλοδαπούς και όχι μόνο. Οι διαγνώσεις που έγιναν στο νοσοκομείο της πόλης είναι δεκάδες. Πληροφορούμαστε ότι μετά το γεγονός αυτό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε την επιχείρηση για τη διενέργεια ελέγχων. Τα αποτελέσματα δεν ανακοινώθηκαν.

Υπάρχουν δημοσιευμένες καταγγελίες ότι οι εργαζόμενοι ζουν συνωστισμένοι σε άθλιες συνθήκες κατοικίας και ότι συνωστισμένοι μεταφέρονται με τα βανάκια της εταιρίας στους χώρους εργασίας, όπου εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χωρίς να τους παρέχονται ειδικές προστατευτικές στολές, με καταστροφικές συνέπειες για την υγεία τους και την άμυνα του οργανισμού τους.

Ρωτάμε την Επιθεώρηση Εργασίας: Είναι δηλωμένοι και ασφαλισμένοι όλοι οι εργαζόμενοι; Ρωτάμε τον ΕΟΔΥ: Έκανε ελέγχους σε όλους τους εργαζομένους ή επιλεκτικά μόνο σε μερικούς; Έκανε ιχνηλάτηση των επαφών και τέθηκαν σε καραντίνα τα κρούσματα, όπως επιβάλλουν τα πρωτόκολλα;

Οι πολίτες της Πιερίας δεν θέλουν μια νέα Μανωλάδα στον τόπο τους. Δεν θέλουν μια ανεξέλεγκτη υγειονομική βόμβα, η οποία φέρνει στον νου τις τραγικές συνθήκες που έζησαν τον χειμώνα του 2020. Ο νομός ζει από τον τουρισμό το καλοκαίρι και μια επιδείνωση των δεδομένων θα έχει τραγικές συνέπειες για την οικονομία και τις θέσεις εργασίας. Οι τελευταίες δημοσιεύσεις για τη θέση του νομού στην πορτοκαλί κατηγορία κρισιμότητας – επικινδυνότητας κάνουν τις ευθύνες των αρμοδίων ακόμα πιο βαριές».

*φωτό αρχείου

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ