Τρίτη 27/7/2021

Self tests για λίγους μετά τις 19 Ιουνίου – Στην Αχαΐα τα σχολεία θα τα διανείμουν στους μαθητές

Τι θα γίνει με τα «κανάλια» διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης μίλησε για το θέμα που έχει προκύψει με τη διάθεση των δωρεάν self tests. Όπως είπε, μετά τις 19 Ιουνίου, όταν και θα σταματήσουν τα φαρμακεία να τα διανέμουν (αν και πολλά έχουν ήδη ξεκινήσει και δεν τα δίνουν δωρεάν), η διάθεση θα συνεχιστεί σε ορισμένους κλάδους.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη «η διάθεση των self tests θα συνεχιστεί και μέσα στο καλοκαίρι για συγκεκριμένους κλάδους όπως ο τουρισμός, η εστίαση, αλλά και για τις μικρότερες ηλικίες». Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί πάνω από 27εκ. τεστ, σχολίασε ο ΓΓ.

Σε ότι αφορά τα κανάλια διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ, τόνισε πως «όλα εξετάζονται, ακόμα και η διάθεση από τα σούπερ μάρκετ, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί η συνεργασία με τους φαρμακοποιούς που το επιθυμούν».

«Μέσα στον Ιούλιο θα μπορούμε να πούμε ότι και για τους εμβολιασμένους δεν θα είναι απαραίτητη η διάθεση self test», επεσήμανε ακόμα ο κ. Κοντογεώργης και συμπλήρωσε αναφορικά με τον εμβολιασμό, ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξει πιθανότατα ανακοίνωση για το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για τις ηλικίες 18-24 ετών.

Πως θα παραλάβουν τα self tests μαθητές και εκπαιδευτικοί στην Αχαΐα

Για την Αχαΐα, στην οποία οι φαρμακοποιοί ξεκίνησαν και συνεχίζουν τη μη διάθεση δωρεάν self tests, η διοίκηση της Εκπαίδευσης Αχαΐας αποφάσισε τα τρία δωρεάν τεστ για τις επόμενες τρεις εβδομάδες να διατεθούν μέσω των σχολείων!

Πως θα γίνει αυτό;

Οι υπεύθυνοι κάθε σχολείου θα παραλάβουν από την φαρμακαποθήκη PHARMA GROUP ΑΧΑΪΑΣ, (Ίου 40, Αγ. Γεώργιος, Λαγγουρα, Πάτρα) τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

  • Oι υπεύθυνοι παραλαβής self test για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων και το προσωπικό των εξεταστικών κέντρων (υπεύθυνοι εξεταστικών κέντρων): ΔΕΥΤΕΡΑ 8:00 – 17:00
  • Οι υπεύθυνοι παραλαβής self test για τα Δημοτικά Σχολεία: ΤΡΙΤΗ 8:00 – 21:00
  • Οι υπεύθυνοι παραλαβής self test για Νηπιαγωγεία: ΤΕΤΑΡΤΗ 8:00 – 17:00
  • Oι υπεύθυνοι παραλαβής πρέπει να παραλάβουν 3 self test για κάθε μαθητή και κάθε εκπαιδευτικό/λοιπό προσωπικό και να τα παραδώσουν σε κάθε δικαιούχο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ