Τετάρτη 28/7/2021

Να ζητήσω και συγνώμη που έγινα μάνα δηλαδή…

Ακυρώθηκε λοιπόν το συνέδριο γονιμότητας που στόχευε στην ανάδειξη των επιστημονικών δεδομένων σχετικά με την επίδραση της ηλικίας στη γυναικεία γονιμότητα, ενός φαινομένου το οποίο δεν είναι γνωστό στο γενικό πληθυσμό, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.
Είναι μία πραγματικότητα που λόγω της έλλειψης ενημέρωσης, η γυναίκα την ανακαλύπτει όταν είναι πλέον πολύ αργά. Και είναι υποχρέωση του κράτους να ενημερώνει τις γυναίκες για την γυναικεία γονιμότητα, όπως είναι υποχρεωμένο να τις ενημερώνει από νεαρή ηλικία και για την αντισύλληψη, όπως και όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν εκτενή εικόνα των σχέσεων μέσω σεξουαλικής εκπαίδευσης από την ηλικία που ξεκινά η σεξουαλική ζωή.

Αυτά φυσικά ισχύουν για ένα πολιτισμένο, προοδευτικό και σύγχρονο κράτος. Στην Ελλάδα όμως φαίνεται ότι η κατάρα του εκσυγχρονισμού, έχει μετατρέψει την κοινωνία σε ένα σκοταδιστικό προτεκτοράτο συστηματικής αλλοίωσης των αυτονόητων αξιών.

A9EE2795 5F1B 4AEB 86F2 69A94E4B302D
Δηλαδή αυτό δεν είναι σεξισμός;

Πέραν λοιπόν από τις ευλογίες ενστάσεις για το διαφημιστικό σποτ που θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο επί του θέματος, ώστε να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις, οι αντιδράσεις που ακολούθησαν θύμισαν τις πιο μαύρες ημέρες της μεταπολίτευσης. Αυτό διότι η εκδήλωση δεν απευθύνεται σε γυναίκες που δεν θέλουν να γίνουν μητέρες, ούτε φυσικά αποτελεί μομφή για τις γυναίκες που δεν θέλουν να τεκνοποιήσουν. Απευθύνεται στις γυναίκες που κάποια στιγμή θέλουν να φέρουν στη ζωή ένα παιδί, αλλά λόγω ελλιπούς ενημέρωσης ενδέχεται να μην το καταφέρουν. Γεγονός ανεπίτρεπτο για την Ελλάδα του 2021.

Επιστρέψαμε λοιπόν στις μαύρες ημέρες της επταετίας Σημίτη, όπου η έκρηξη των λαϊφστάιλ περιοδικών εξελίχθηκε ως εργαλείο εκμαυλισμού της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να αποδεχτεί την ληστεία του δημοσίου χρήματος, την μειοδοσίας στα εθνικά θέματα, την προδοσία τύπου Οτσαλάν και Κοσσυφοπεδίου, την ληστεία του χρηματιστηρίου.

Τότε που ως πρότυπα αντρών και γυναικών δεν μεσουρανούσαν οι σκληρά εργαζόμενοι, οι γυναίκες που διακρίθηκαν με την δουλειά τους, η μάνα που συνδύαζε καριέρα και οικογένεια, ο πατέρας που με αξιοπρέπεια στήριζε την γυναίκα του στις επιλογές της και φυσικά τα παιδιά του. Αντίθετα, ως παραδείγματα προς μίμηση κοσμούσαν τα πρωτοσέλιδα οι λαμπερές ημίγυμνες η ολόγυμνες κοπέλες, ως σκεύη ηδονής, υποβιβάζοντας πραγματικά την γυναίκα σε κατάσταση αντικειμένου. Αυτή είναι η ύψιστη έκφραση του σεξισμού την οποία όμως υιοθέτησαν ευχαρίστως Αυτή είναι η ύψιστη έκφραση του σεξισμού την οποία όμως υιοθέτησαν ευχαρίστως κάποιοι που σήμερα παριστάνουν τους πολέμιους του σεξισμού με αφορμή το σποτ του συνεδρίου γονιμότητας.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτοι που αποκήρυξαν το συνέδριο ήταν τα δημιουργήματα του εκσυγχρονισμού, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Θεόδωρος Λιβάνιος.

Το πιο χυδαίο; Μέσα σε αυτά τα σχόλια, στην πλειοψηφία τους ανώνυμα, γίνεται πραγματική ποινικοποίηση της μητρότητας! Δηλαδή η γυναίκα που αποφάσισε να τεκνοποιήσει, παρουσιάζεται περίπου ως σύμβολο σεξισμού!

Σε λίγο θα βάζουμε και τις μανάδες που μας γέννησαν να απολογούνται…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ