Τι σηματοδοτεί η εμπλοκή της αμερικανικής Homeland στην υπόθεση Noor1

Σοβαρότατη εξέλιξη σε μία ήδη σοβαρή υπόθεση

Must Read

Ο πρόσφατα προαχθείς Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου ζητά με έγγραφο του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιώς, να διενεργηθεί συμπληρωματική ανάκριση και να μην οδηγηθεί στο αρχείο η υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor1 όπως κάποιοι διακαώς επιθυμούσαν και επεδίωκαν.
Υπάρχει όμως και ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο, το οποίο δίνει στην πολύκροτη αυτή υπόθεση εμπορίας ηρωίνης μία τελείως διαφορετική διάσταση.

Ο εισαγγελέας εφετών απαιτεί να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από την αμερικανική  υπηρεσίας δίωξης του εγκλήματος Homeland Security για να διακριβωθεί η ροή των χρημάτων που ήδη έχει αποκαλυφθεί.
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας {Department of Homeland Security, DHS) είναι επιφορτισμένο με βασικές ευθύνες, όσον αφορά την προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών και των εδαφών τους (συμπεριλαμβανομένων των προτεκτοράτων) και την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων. Είναι μία πανίσχυρη, κρατική υπηρεσία των ΗΠΑ που δημιουργήθηκε και ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά ως ταχεία απάντηση στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μία δομή με πρακτικά απεριόριστες αρμοδιότητες εντός και εκτός των συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών, με έμφαση στην εξάρθρωση ευρύτερων κυκλωμάτων που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών ή άλλων εθνικών κινδύνων.

Η εξέλιξη αυτή λοιπόν μπορεί να εξηγηθεί σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις του τούρκου μαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ ο οποίος βρίσκεται πλέον στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εκεί που έγινε και η συμφωνία για την μεταφορά του μεγαλύτερου φορτίου ηρωίνης στην ευρωπαϊκή ιστορία, αυτή του ναρκοπλοίου Noor1.
Ο Τούρκος μαφιόζος δεν έχει κάνει κάποια δημόσια αναφορά στην συγκεκριμένη υπόθεση. Έχει όμως τεκμηριώσει την άμεση διασύνδεση του τουρκικού κράτους με την διακίνηση σκληρών ναρκωτικών και την χρησιμοποίηση των εσόδων για χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών.

Αυτές οι καταγγελίες έρχονται να προστεθούν στα πραγματικά περιστατικά που οι αμερικάνοι γνωρίζουν πολύ καλά. Ότι δηλαδή τα έσοδα από το εμπόριο ηρωίνης που περνάει από την Τουρκία, κατευθύνονται σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή κράτη που υποθάλπουν την τρομοκρατία. Από τους Ταλιμπάν έως το Ιράν.
Στην περίπτωση του ναρκοπλοίου, είναι δεδομένη η συμμετοχή Τούρκων και Ιρανών μαζί με τους Έλληνες συμμετέχοντες ή κατηγορούμενους για συμμετοχή στο κύκλωμα.

Η εμπλοκή λοιπόν της Homeland αυτομάτως «αναβαθμίζει» την συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα ανάγοντας την στο επίπεδο της εθνικής απειλής, πράγμα που σημαίνει ότι οι ελληνικές διωκτικές και δικαστικές αρχές αποκτούν έναν σύμμαχο με απεριόριστες δυνατότητες και παγκόσμιο δίκτυο. Κυρίως όμως έναν σύμμαχο που δεν επηρεάζεται από πολιτικές ή άλλες «πιέσεις», Ενώ εάν διαπιστωθεί η διασύνδεση της εγκληματικής δραστηριότητας με τρομοκρατική δράση, οι συνέπειες σε όσους αποδειχθεί ότι συμμετείχαν έμμεσα ή άμεσα θα είναι τεράστιες.

Και δεν μιλάμε μόνο για τους φυσικούς αυτουργούς της διακίνησης, αλλά και τον τελευταίο που συμμετείχε στο ευρύτερο κύκλωμα, έστω και αν πρόκειται για κάποιον που χρηματίστηκε από ροή χρήματος που όμως συνδέεται με την υπόθεση. Με αυτόν τον τρόπο η αμερικανική υπηρεσία έχει εξαρθρώσει πολυμελή κυκλώματα που φαινομενικά δεν είχαν καμία σχέση με τις δραστηριότητες του Ιράν ή τρομοκρατικών οργανώσεων.

Έστω και αργά, η ελληνική δικαιοσύνη κάνει αυτό που έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη στιγμή, διότι είναι δεδομένο πως η διακίνηση τουρκικής ηρωίνης συνιστά απειλή και για την δική μας εθνική ασφάλεια. Πέραν από την αυτονόητη μάχη κατά των εμπόρων ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This