Πέμπτη 5/8/2021

Παπαευαγγέλου: «Τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας που εξετάζονται είναι 25-27»

Να δούμε πως θα πάει κι αυτό

Για τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας-περικαρδίτιδας που έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα μετά τον εμβολισμό με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna μίλησε η Βάνα Παπαευαγγέλου μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και καθηγήτρια Παιδιατρικής.

Σύμφωνα με την κ.Παπαευαγγέλου, τα περιστατικά που εξετάζονται είναι 25-27, αλλά όπως τόνισε, δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτά σχετίζονται με τον εμβολιασμό και είναι υπό διερεύνηση.

Διαβάστε ακόμα: Μετά τις θρομβώσεις, έρχονται περιστατικά μυοκαρδίτιδας – Σε σοβαρή κατάσταση νεαρή γυναίκα στην Πάτρα

Με βάση τα στοιχεία της, οι περιπτώσεις αφορούν ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, εν αντιθέσει με το Ισραήλ, όπου μυοκαρδίτιδα-περικαρδίτιδα εμφανίστηκε σε νέα άτομα 18-24 ετών. Χαρακτήρισε «ήπια» τα περιστατικά, χωρίς κάποιο κατάλοιπο.

Σε ότι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca και την αλλαγή σύστασης της Επιτροπής Εμβολιασμών, η κ.Παπαευαγγέλου αρκέστηκε να πει: «Δεν έχουν αλλάξει καθόλου τα επιστημονικά δεδομένα ως προς το σκεύασμα. Παραμένει εξαιρετικό και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Όσοι έχουν προγραμματίσει δεύτερη δόση με AstraZeneca να σπεύσουν να εμβολιαστούν».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ