Σάββατο 31/7/2021

Θανάσης Παπαθανάσης: «Έτσι θα διανέμονται τα self test Ιούλιο και Αύγουστο» (video)

Στα self test και στην διάθεσή τους, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο έκανε αναφορά ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. 

Όπως είπε, ο μήνες Ιούλιος και Αύγουστος θα ειναι διαφορετικοί καθώς θα είναι μεγάλο το ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών. Ο ίδιος μίλησε για τη βούληση των φαρμακοποιών να δίνονται τέσσερα self test με μία επίσκεψη για κάθε μήνα, ώστε να υπάρχει προσέλευση των ενδιαφερομένων στα φαρμακεία δύο μόνο φορές για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. «Η πίεση κατ’ αυτόν τον τρόπο για τα φαρμακεία θα είναι μικρότερη, αυτή την πρόταση θα παρουσιάσουμε την Τρίτη» εξήγησε.

«Δεν υπήρξαν σοβαρές ακυρώσεις εμβολίων»

Όταν άνοιξε η διαδικασία με τη δυνατότητα επιλογής εμβολίου στην πλατφόρμα από τους πολίτες, αυτομάτως υπήρξε πίεση στα φαρμακεία να γίνει αλλαγή ραντεβού και άρα σκευάσματος, είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Μάλιστα, σημείωσε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα πολλοί πολίτες προσέρχονται και ρωτούν με ενδιαφέρον και αγωνία για το εμβόλιο, μετά και τις προ ημερών νέες ανακοινώσεις γι΄αυτό της AstraZeneca. Ωστόσο, τόνισε πως αν κάποιος έχει πραγματοποιήσει την πρώτη δόση και δεν είχε κάποιο πρόβλημα, να προχωρήσει και στην δεύτερη, γιατί έτσι χτίζεται αποτελεσματικά, όπως είπε, η ανοσία.

«Η πιθανότητα να δημιουργηθεί στη δεύτερη δόση κάποιο πρόβλημα είναι 1,3 στο εκατομμύριο. Δεν υπήρξαν σοβαρές ακυρώσεις εμβολίων», κατέληξε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ