Γιώργος Παυλάκης: «Έρχεται νέο κύμα πανδημίας μετά το καλοκαίρι»

Must Read

Στην πορεία των εμβολιασμών αλλά και για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει μια μείξη των εμβολίων έκανε αναφορά, νωρίτερα, σήμερα το πρωί, ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

«Ο εμβολιασμός δεν έχει γίνει υποχρεωτικός. Νομίζω ότι πρέπει και η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ να κάνουν μία εντατική και σοβαρή καμπάνια ενημέρωσης επί της ουσίας, που να δείχνει κάποιους απλούς λόγους για το γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε. Στα νοσοκομεία γινόταν πόλεμος, και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας ζούσε τη ζωή του σε έναν άλλο πλανήτη, χωρίς να καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους» είπε ο κ. Παυλάκης σχετικά με τις αμφιβολίες που έχει ακόμα μερίδα πολιτών.

«Είναι σημαντικό που έχουμε αυτά τα εμβόλια, ήταν ένα μεγάλο δώρο της επιστήμης σε λιγότερο από ένα χρόνο, με όλους τους κανόνες για να διατηρηθεί η ασφάλεια. Συνέχεια βγαίνουν περισσότερα δεδομένα, τώρα έχουμε πάνω από 2 δισεκατομμύρια εμβολιασμούς σε όλο τον κόσμο και μπορούμε να πούμε με καθαρή καρδιά σε όλους να εμβολιαστούν, ώστε να βοηθήσουμε όλοι στο σταμάτημα της πανδημίας. Δε θα είναι εύκολο να απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό. Επιτέλους το τρίτο κύμα στην Ελλάδα κατεβαίνει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τελειώσαμε. Έρχεται επόμενο κύμα, έρχεται ένα καινούργιο στέλεχος του ιού. Η Αγγλία έκλεισε για άλλο ένα μήνα και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα που ήδη έχει ξεκινήσει εκεί», τόνισε.

Μείξη εμβολίων

Όσον αφορά στο αν η μείξη εμβολίων επιτυγχάνει την επιθυμητή ανοσία, ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι: «Βγαίνουν ολοένα και περισσότερα δεδομένα πάνω σε αυτό το θέμα, η Αγγλία είναι πρωτοπόρος μεταξύ των χωρών σε αυτό. Όπως και να γίνει η μίξη των εμβολίων, το αποτέλεσμα είναι μια χαρά. Έχουν κάνει όλους τους συνδυασμούς μεταξύ των εμβολίων. Οι συνδυασμοί εμβολίων συνήθως δουλεύουν πολύ καλύτερα από τα ξεχωριστά εμβόλια, δίνουν κάτι διαφορετικό στον οργανισμό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This