Βατόπουλος: «Βγάζουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους – Από το 2022 θα αντιμετωπίζουμε τον ιό σαν γρίπη»

Ο καθηγητής μικροβιολογίας προειδοποιεί τους ανεμβολίαστους ότι θα επηρεαστούν από ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα

Must Read

Αισιόδοξος ότι σε λίγες εβδομάδες θα απαλλαγούμε από τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, εμφανίστηκε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Να φοράμε μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός»

«Έως τις αρχές του 2022 τον κορωνοιό θα τον αντιμετωπίζουμε σαν γρίπη. Ελπίζουμε ότι σε λίγες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες, τουλάχιστον σε πρώτη φάση στους εξωτερικούς χώρους», τόνισε ο κ. Βατόπουλος, ενώ συνέστησε τη χρήση της μάσκας όπου υπάρχει πολύς κόσμος.

Όπως επεσήμανε τα καλά νέα είναι πως φέτος έχουμε τους εμβολιασμούς που προχωράνε, καθώς και πιο πολλές διαγνωστικές δυνατότητες που είναι πιο εύκολες από πέρυσι (self test, rapid test), ενώ τα κακά νέα είναι οι παραλλαγές του ιού που τον καθιστούν πιο μεταδοτικό.

Σημείωσε δε πως οι εμβολιασμένοι είναι καλυμμένοι σε αυτές, ωστόσο επικρατεί φόβος στο γεγονός ότι μέσα από την δημιουργία μεταλλάξεων μπορεί να δημιουργηθούν μεταλλάξεις ανθεκτικές στα εμβόλια όπως γίνεται με τα μικρόβια στα αντιβιοτικά.

«Εάν έχουμε 70-80% ανοσία, τότε οι μεταλλάξεις δεν θα επικρατήσουν»

Εξήγησε ότι αν μέχρι το φθινόπωρο το τείχος ανοσίας φτάσει το 70-80% ίσως οι μεταλλάξεις να μην «βρουν χώρο» για να επικρατήσουν. Ωστόσο, ανέφερε πως ακόμα είναι θεωρητικός ο κίνδυνος και πως σε μια τέτοια περίπτωση ίσως θα πρέπει να τροποποιηθούν τα εμβόλια.

«Όσοι είναι ανεμβολίαστοι, πρέπει να προσέχουν το 4ο κύμα»

Ο καθηγητής μικροβιολογίας πρόσθεσε πως το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού θα αφορά τους ανεμβολίαστους και πως το χειμώνα θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων αλλά ο ίδιος θεωρεί ότι θα είναι μικρή και διαχειρίσιμη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταγγελία ΣΕΤΕΠΕ: Κατάστημα εστίασης στην Θεσσαλονίκη παρακρατούσε τα tips από τους εργαζομένους!

Παρέμβαση σε γνωστό κατάστημα εστίασης της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας- Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) μετά από καταγγελίες...

More Articles Like This