Σάββατο 31/7/2021

Μπερδεμένοι και οι επιστήμονες: Άλλοι λένε να φοράμε μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, και άλλοι όχι!

Αντίθετες οι απόψεις Βατόπουλου-Λινού

Οι διαφωνίες και η ύπαρξη διαφορετικών απόψεων και «φωνών» αναφορικά με τη χρήση της μάσκας συνεχίζονται… Πολλοί επιστήμονες «συγκρούονται» για το αν σε εξωτερικούς χώρους πρέπει ή όχι να φοράμε τη μάσκα.

Το ζήτημα είναι ότι ο κόσμος μπερδεύεται χειρότερα, και δεν ξέρει στην τελική τι πρέπει να κάνει.

Λινού: «Να μην βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους»

Αναφορικά με τη συζήτηση, αν πρέπει ή όχι να βγουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, η Αθηνά Λινού εμφανίζεται αρνητική. Μάλιστα, προτείνει «να μην βγάλουν τις μάσκες οι εμβολιασμένοι στους εξωτερικούς χώρους», καθώς όπως είπε ο ιός ακόμα μεταδίδεται και τόνισε ότι «δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο τα εμβόλια καλύπτουν τις νέες μεταλλάξεις».

Η κυρία Λινού είπε πως δεν θεωρεί δεδομένο ότι θα υπάρξει τέταρτο κύμα πανδημίας, ωστόσο, τόνισε ότι αυτό θα αφορά κυρίως ανεμβολίαστους, ενώ οι εμβολιασμένοι αν νοσήσουν θα έχουν ήπια συμπτώματα.

Ωστόσο, επισήμανε την σημαντικότητα του να εμβολιαστούν όλοι και πρόσθεσε ότι από εκεί και πέρα είναι θετικό το γεγονός να μπορούμε να μειώσουμε τις πιθανότητες παρενεργειών από τα εμβόλια και σε αυτό το πλαίσιο δόθηκε η οδηγία το εμβόλιο της AstraZeneca να γίνεται μόνο από άτομα άνω των 60 ετών.

Βατόπουλος: «Στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους»

Στον αντίποδα ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος δήλωσε με νόημα ότι «μετράμε αντίστροφα για να βγάλουμε από τη ζωή μας εντελώς τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους». Ωστόσο, ο ίδιος συστήνει την χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

«Έως τις αρχές του 2022 τον κορωνοϊό θα τον αντιμετωπίζουμε σαν γρίπη», τόνισε ο κ. Βατόπουλος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ