Πέμπτη 5/8/2021

Σοκαρισμένος ο Αρχιεπίσκοπος από την επίθεση με βιτριόλι στους Μητροπολίτες – Δηλώσεις Κικίλια από το Λαϊκό

«Είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα» δήλωσε ο Ιερώνυμος

Σοκαρισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το πρωτοφανές περιστατικό επίθεσης με βιτριόλι σε Μητροπολίτες.

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε το νοσοκομείο Λαϊκό και το ΚΑΤ, εκεί όπου μεταφέρθηκε ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος. Ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας τόσο των Μητροπολιτών όσο και των δυο κληρικών που τραυματίστηκαν.

Έκανε λόγο για οδυνηρό και πρωτόγνωρο περιστατικό και ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί με την άμεση παρέμβασή τους όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «ευτυχώς αποφύγαμε το χειρότερο». Εξήγησε ότι ο δράστης δικαζόταν «για πράξεις που δεν ταίριαζαν με το λειτούργημά του», και δήλωσε για την επίθεση ότι «είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας. Χρειάζεται προσπάθεια για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι Μητροπολίτες Κηφισίας και Κονίτσης τραυματίστηκαν στην περιοχή του ματιού, ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης στο αυτί, ενώ ένας εκ των δύο κληρικών στο λαιμό.

Η ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας

Στο Λαϊκό έσπευσε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση των τραυματιών. Ανέφερε πως πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός το οποίο αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή.

Οι τέσσερις τραυματίες φέρουν ελαφρά εγκαύματα, ο ένας έχει διακομιστεί στην πλαστική χειρουργική του ΚΑΤ και οι υπόλοιποι δύο τραυματίες θα διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην οφθαλμολογική κλινική του «Γεννηματάς», καθώς φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο.

«Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει και ενημερώνεται συνεχώς. Είναι προφανές ότι είναι ένα τραγικό συμβάν, έχει δύο εκφάνσεις. Η μια αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει ήδη επιληφθεί και ο Υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης και το άλλο είναι ιατρικής φύσεως και έχει να κάνει με το Υπουργείο Υγείας», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

«Εμείς αυτό το οποίο οφείλουμε να κάνουμε άμεσα είναι να προσφέρουμε στους αρχιερείς μας τις πρώτες βοήθειες και μετά να εκτιμηθεί σωστά και επιστημονικά η κατάστασή τους, έτσι ώστε να λάβουν περαιτέρω ιατρική αγωγή ή θεραπεία εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί», συμπλήρωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ