Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: «Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ αυτήν την εικόνα»

Οι μητροπολίτες που δέχτηκαν την επίθεση κατέβαιναν γρήγορα τις σκάλες και φωνάζοντας παρακαλούσαν για βοήθεια

Must Read

Συγκλονισμένοι δηλώνουν στη «δημοκρατία» οι πρώτοι άνθρωποι που είδαν τους αρχιερείς μετά τη φρικιαστική αυτή επίθεση.

«Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ αυτήν την εικόνα» τονίζουν χαρακτηριστικά, ενώ με δάκρυα στα μάτια περιγράφουν ότι είδαν τους ιεράρχες να τρέχουν και να ζητούν βοήθεια φωνάζοντας ότι πονάνε.

Αμέσως τους έβγαλαν τα ράσα και τους έριξαν νερό, αφού η επίθεση δεν είχε γίνει με βιτριόλι, αλλά με ένα καυστικό υγρό που είχε βάση το οξύ.

Οι μητροπολίτες που δέχτηκαν την επίθεση κατέβαιναν γρήγορα τις σκάλες από τον δεύτερο όροφο του Συνοδικού Μεγάρου και φωνάζοντας παρακαλούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους να τους βοηθήσει.

Αμέσως οδηγήθηκαν στο ιατρείο της Ιεράς Συνόδου, το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου, όπου τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ. «Φαίνονταν σαν να καίγονται.

Τους λυπηθήκαμε και δεν ξέραμε πώς να αντιδράσουμε» συμπλήρωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες, ενώ δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που αντίκρισαν. Επαναλάμβαναν διαρκώς ότι η εικόνα ήταν συγκλονιστική και ανατριχιαστική.

«Τα ράσα ήταν βγαλμένα. Οι άνθρωποι ήταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Ευτυχώς ήρθε γρήγορα το ΕΚΑΒ, ενώ αμέσως έγινε και η σύλληψη του δράστη» δήλωσε ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, Αντωνίου Τριανταφυλλίδης.

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το Συνοδικό Μέγαρο δήλωσε: «Ήταν ένα τραγικό συμβάν. Προσευχόμαστε να είναι καλά οι αρχιερείς στην υγεία τους.

Αμέσως, τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και το Προστασίας του Πολίτη έσπευσαν να βοηθήσουν την κατάσταση. Ήταν ένα τραγικό συμβάν». Και πρόσθεσε: «Δεν είναι λύσεις αυτές. Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο».

Περιγράφοντας την αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεραρχίας, όπου έλαβε χώρα η επίθεση, ο γενικός διευθυντής της ΕΚΥΟ, αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης τη χαρακτήρισε «βομβαρδισμένο τοπίο» και σημείωσε ότι η ποσότητα του καυστικού υγρού ήταν μεγάλη, γι’ αυτό και υπάρχουν υλικές ζημιές.

Συγκλονιστικό χαρακτήρισε ό,τι συνέβη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος, όπως δήλωσε, επισκέφθηκε όλους τους αρχιερείς. Επίσης ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους προκαθημένους των Ορθόδοξων Εκκλησιών που επικοινώνησαν μαζί του.

Όπως έκανε γνωστό, οι μητροπολίτες Κηφισίας και Δρυϊνουπόλεως, καθώς και ο γραμματέας των δικαστηρίων είναι οι τρεις που έχουν τα σοβαρότερα προβλήματα, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα τα ξεπεράσουν.

Υπογράμμισε, επίσης, με έμφαση ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και κυρίως για το ποιοι γίνονται ιερείς.

Όπως είναι λογικό, οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δεν θα συνεχιστούν σήμερα, αφού δεν υπάρχει νόμιμη συγκρότηση, δηλαδή απαρτία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This