Ανάρτηση-«φωτιά» από εγκληματολόγο για την αυτοκτονία του Σταύρου Δογιάκη

Τι επισημαίνει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Université Paris – Saclay, Αναστασία Τσουκαλά

Must Read

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έδωσε τέλος στη ζωή του, σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο επιχειρηματίας Σταύρος Δογιάκης.

Τη στιγμή που οι αρχές συγκεντρώνουν καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, οι οποίες έως τώρα σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν δώσει κάποιο σημαντικό στοιχείο, η έρευνα επικεντρώνεται στο κινητό τηλέφωνο του 53χρονου επιχειρηματία. 

Ο Σταύρος Δογιάκης, ο οποίος είχε μεταβιβάσει στον αδερφό του το μερίδιο του στην διάσημη ταβέρνα «Κρητικός» στην Κάντζα έναντι του ποσού των 650.000 ευρώ, ετοιμαζόταν να κάνει νέα βήματα στον χώρο της εστίασης. Στις καταθέσεις τους κάποιοι φίλοι του αποκλείουν το ενδεχόμενο να έδωσε τέλος στη ζωή του, ενώ κάποιοι άλλοι ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα φαινόταν προβληματισμένος. 

Mια σφαίρα στην καρδιά και μια στο κεφάλι

Το γεγονός που προκαλεί ερωτήματα ωστόσο, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο 53χρονος αποφάσισε να κόψει το νήμα της ζωής του. Ο Σταύρος Δογιάκης αφού άφησε δύο χειρόγραφα σημειώματα βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στην καρδιά και μια στον κρόταφο, σε δασώδη περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο ίδιος φέρεται να προσπάθησε να πυροβολήσει τον εαυτό του στην καρδιά και επειδή προκάλεσε διαμπερές τραύμα, έστρεψε το πιστόλι στο κεφάλι του. 

Ο τρόπος με τον οποίο έδωσε τέλος στη ζωή του ο επιχειρηματίας έχει προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί σχολιάζουν με δυσπιστία το γεγονός ότι ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία. 

Αναστασία Τσουκαλά: «Σφαίρα στο κεφάλι λέγεται χαριστική βολή»

Με ανάρτησή της η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Université Paris – Saclay, Αναστασία Τσουκαλά σχολιάζει τρία σημεία στα οποία έχει οδηγηθεί με τις επιστημονικές της γνώσεις, όπως αναφέρει:

«Βαρέθηκα να διαβάζω άλλα αντ’ άλλων στα ΜΜΕ για τον νεκρό ιδιοκτήτη της ταβέρνας στα Γλυκά Νερά. Οι ταπεινές μου επιστημονικές μου γνώσεις με οδηγούν στα εξής:

1. Όποιος είναι εξοικειωμένος με όπλα, δεν αυτοκτονεί ποτέ πυροβολώντας στο κεφάλι επειδή πιθανολογεί εύλογα ότι θα αστοχήσει εξαιτίας της εκπυρσοκρότησης του όπλου. Ασφαλέστερος τρόπος αυτοκτονίας είναι να στρέψει το όπλο στο στόμα.

2. Οι πιθανότητες να σημαδέψει κάποιος το κεφάλι του με ευστοχία όταν έχει ήδη τραυματιστεί βαριά στην καρδιά είναι επιεικώς ανύπαρκτες.

3. Σφαίρα στο κεφάλι λέγεται χαριστική βολή. Η χαριστική βολή είναι χαρακτηριστικό modus operandi όλων των ανά τον κόσμο μαφιών» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This