Σάββατο 24/7/2021

Δεν είμαστε καλά: Ο ΟΑΣΘ απoσύρει τα πολυδιαφημισμένα λεωφορεία από τη Λειψία, γιατί δεν διαθέτουν (ούτε) κλιματισμό!

Εν μέσω καύσωνα, αντί να αυξάνονται τα δρομολόγια για να εξυπηρετούν καλύτερα τους ταλαίπωρους δημότες, μειώνονται

Απίστευτο, και όμως συνέβη! Εν μέσω καύσωνα, την ώρα που η Θεσσαλονίκη είναι καμίνι και η πανδημία επιτάσσει την τήρηση αποστάσεων και την αποφυγή συγχρωτισμού, τα λεωφορεία που κινούνται στην πόλη λιγοστεύουν!

Χθες, δεύτερη ημέρα που επικράτησαν στη Θεσσαλονίκη εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, κινήθηκαν στους δρόμους της 247 λεωφορεία, περίπου 50 λιγότερα από το συνηθισμένο, ενώ το προηγούμενο διάστημα εξυπηρετούσαν τους πολίτες περίπου 305 οχήματα. Τα αστικά αποσύρθηκαν από τις γραμμές εξαιτίας της έλλειψης… κλιματισμού!

Σχεδόν όλα τους εκτός κυκλοφορίας

Ορισμένα από τα λεωφορεία που αγοράστηκαν από τη Λειψία δεν διαθέτουν όχι μόνο κλιματισμό, αλλά ούτε καν ανοιγόμενα παράθυρα, ενώ άλλα υπέστησαν βλάβες στα μηχανήματά τους, με αποτέλεσμα επί της ουσίας να κριθούν ακατάλληλα και κατ’ επέκταση… άχρησταΣύμφωνα με εργαζομένους στον ΟΑΣΘ, τα λεωφορεία που είχε αγοράσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης από τον Δήμο Λειψίας και στη συνέχεια είχε εκχωρήσει στον οργανισμό έχουν τεθεί εκτός κυκλοφορίας σχεδόν στο σύνολό τους!

Έτσι, οι Θεσσαλονικείς αναγκάζονται να αναμένουν στις στάσεις των αστικών για περισσότερη ώρα μέχρι να επιβιβαστούν σε κάποιο από τα… εναπομείναντα λεωφορεία, κάτι που –υπό τις τόσο υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν– θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επικίνδυνο, ιδίως για τους πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ο ΟΑΣΘ από την πλευρά του αναφέρει ότι τα οχήματα που έπρεπε να βγουν στους δρόμους βγήκαν κανονικά και δεν υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα, αλλά αυτό το γνωρίζουν καλύτερα οι επιβάτες, που περίμεναν στη στάση με 40 βαθμούς Κελσίου και τα λεωφορεία αργούσαν…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ