Πέμπτη 5/8/2021

Προς τιμήν του ευεργέτη Ιάκωβου Τσούνη ονομάστηκε η νέα νοσηλευτική πτέρυγα του 401 ΓΣΝΑ

Στην πτέρυγα πραγματοποιήθηκαν ευρύτατες εργασίες εκσυγχρονισμού των υποδομών αποκλειστικά με δική του δωρεά

Τον μεγάλο Έλληνα και μέγιστο ευεργέτη των Ενόπλων Δυνάμεων, υποστράτηγο ε.τ. (επί τιμή) Ιάκωβο Τσούνη, τίμησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δίνοντας το όνομά του στη νέα νοσηλευτική πτέρυγα 6Β του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Στην πτέρυγα πραγματοποιήθηκαν ευρύτατες εργασίες εκσυγχρονισμού των υποδομών και διαμορφώθηκαν ένας θάλαμος για ΑμεΑ, τέσσερις δίκλινοι θάλαμοι, 16 θάλαμοι μίας κλίνης και δύο σουίτες. Κάθε θάλαμος ασθενών είναι πλήρως εξοπλισμένος με χώρο υγιεινής, ενώ τοποθετήθηκε και σύγχρονο σύστημα κλιματισμού. Επίσης, ανακαινίσθηκαν χώροι υγιεινής επισκεπτών και χώροι προσωπικού.

Το έργο ολοκληρώθηκε με αποκλειστική δωρεά του υποστρατήγου ε.τ. Ιακώβου Τσούνη. Τη νέα πτέρυγα εγκαινίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος. Παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, o γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, και η κόρη του δωρητή Ιακώβου Τσούνη, Αθηνά Τσούνη.

«Η συμβολή του υποστρατήγου ε.τ. Ιακώβου Τσούνη προς τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι τεράστια και διαχρονική. Με τις δωρεές που πραγματοποίησε ενίσχυσε σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατεύματος, συνδράμοντας αποφασιστικά στην προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ